Op 24 mei komt de nieuwe soloplaat van Thurston Moore uit in Europa. Zijn vierde album 'Demolished Thoughts' wordt geproduced door Beck. De opnames van Sonic Youths frontman gingen voorbije herfst en winter door in Los Angeles en Massachusetts, tevens de woonplaats van Moore.

Op het album zijn onder andere de violiste Samara Lubelski, bassist Bram Inscore en harpist Mary Lattimore te horen. Joey Waronker neemt het drumwerk en de percussie voor zijn rekening op de plaat. De bekende drummer en producer maakte in de jaren 90 furore met onder meer Beck en The Smashing Pumpkins.

Moore is getrouwd met Kim Gordon, de bassiste van Sonic Youth. Samen hebben ze een dochter Coco, die wel eens graag met haar ouders op het podium kruipt. Vader Moore leent zijn stem ook af en toe aan National Geographic Channel.

Bekijk hieronder 'Ono Soul', een single uit de soloplaat 'Psychic Hearts' van Moore uit 1995.

Astrid Snoeys

Op 24 mei komt de nieuwe soloplaat van Thurston Moore uit in Europa. Zijn vierde album 'Demolished Thoughts' wordt geproduced door Beck. De opnames van Sonic Youths frontman gingen voorbije herfst en winter door in Los Angeles en Massachusetts, tevens de woonplaats van Moore.Op het album zijn onder andere de violiste Samara Lubelski, bassist Bram Inscore en harpist Mary Lattimore te horen. Joey Waronker neemt het drumwerk en de percussie voor zijn rekening op de plaat. De bekende drummer en producer maakte in de jaren 90 furore met onder meer Beck en The Smashing Pumpkins.Moore is getrouwd met Kim Gordon, de bassiste van Sonic Youth. Samen hebben ze een dochter Coco, die wel eens graag met haar ouders op het podium kruipt. Vader Moore leent zijn stem ook af en toe aan National Geographic Channel.Bekijk hieronder 'Ono Soul', een single uit de soloplaat 'Psychic Hearts' van Moore uit 1995.Astrid Snoeys