De experimentele supergroep Atoms For Peace komt naar België. Op 9 juli houdt de band rond Thom Yorke halt in de Antwerpse Lotto Arena.

Atoms For Peace, genoemd naar een nummer op soloplaat 'The Eraser' van de Radiohead-frontman, is het combo van Yorke, Flea van Red Hot Chili Peppers, de Braziliaanse percussionist Mauro Refosco, Joey Waronker, die nog drumde bij Beck en R.E.M., en producer Nigel Godrich. 'Amok', het debuutalbum van de groep, ligt net in de winkel. De voorverkoop van het concert start op vrijdag 8 maart.

Voor de allereerste videoclip van Atoms For Peace heeft Thom Yorke zijn dansschoenen van onder het stof gehaald. Met eenvoudig camerawerk focust regisseur Garth Jennings aandachtig op de ietwat onconventionele moves van de Radiohead-frontman, en zijn 'dubbelganger'. Jennings leverde eerder videowerk voor Supergrass en heeft ook de verfilming van het komische cultboek 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy' op zijn actief. (DB)

De experimentele supergroep Atoms For Peace komt naar België. Op 9 juli houdt de band rond Thom Yorke halt in de Antwerpse Lotto Arena. Atoms For Peace, genoemd naar een nummer op soloplaat 'The Eraser' van de Radiohead-frontman, is het combo van Yorke, Flea van Red Hot Chili Peppers, de Braziliaanse percussionist Mauro Refosco, Joey Waronker, die nog drumde bij Beck en R.E.M., en producer Nigel Godrich. 'Amok', het debuutalbum van de groep, ligt net in de winkel. De voorverkoop van het concert start op vrijdag 8 maart. Voor de allereerste videoclip van Atoms For Peace heeft Thom Yorke zijn dansschoenen van onder het stof gehaald. Met eenvoudig camerawerk focust regisseur Garth Jennings aandachtig op de ietwat onconventionele moves van de Radiohead-frontman, en zijn 'dubbelganger'. Jennings leverde eerder videowerk voor Supergrass en heeft ook de verfilming van het komische cultboek 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy' op zijn actief. (DB)