In de jaren zeventig scoorden The Trammps als een van de eerste discogroepen hits als Shout en Hold Back the Night. De bekendste, Disco Inferno, kwam in 1976 uit en stond een jaar later op de soundtrack van de cultfilm Saturday Night Fever waarin John Travolta de hoofdrol speelde.

James Thomas Ellis II werd op 15 november 1937 geboren in Rock Hill. Hij zong als tiener in een kerkkoor en vertrok later naar Philadelphia om er te zingen in R&B groepen als de Volcanoes en de Exceptions. Ellis laat een echtgenote, twee kinderen en een tiental klein- en achterkleinkinderen achter. (DB)

In de jaren zeventig scoorden The Trammps als een van de eerste discogroepen hits als Shout en Hold Back the Night. De bekendste, Disco Inferno, kwam in 1976 uit en stond een jaar later op de soundtrack van de cultfilm Saturday Night Fever waarin John Travolta de hoofdrol speelde. James Thomas Ellis II werd op 15 november 1937 geboren in Rock Hill. Hij zong als tiener in een kerkkoor en vertrok later naar Philadelphia om er te zingen in R&B groepen als de Volcanoes en de Exceptions. Ellis laat een echtgenote, twee kinderen en een tiental klein- en achterkleinkinderen achter. (DB)