Greenfield had hartproblemen waarvoor hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Daar raakte hij besmet met het virus.

Dave Greenfield speelde 45 jaar bij The Stranglers. Hij componeerde onder meer het nummer 'Golden Brown' uit 1982. Zijn bandgenoten wilden het nummer in eerste instantie niet uitbrengen, maar het werd uiteindelijk de grootste hit van de groep.

The Stranglers hadden onlangs hun afscheidstournee aangekondigd, maar de concerten waren voor onbepaalde tijd opgeschort vanwege de coronapandemie. Zijn bandgenoten prijzen de muzikant in een korte verklaring als 'een lief, vriendelijk en excentriek personage die altijd tijd had om te kletsen'.

Greenfield had hartproblemen waarvoor hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Daar raakte hij besmet met het virus. Dave Greenfield speelde 45 jaar bij The Stranglers. Hij componeerde onder meer het nummer 'Golden Brown' uit 1982. Zijn bandgenoten wilden het nummer in eerste instantie niet uitbrengen, maar het werd uiteindelijk de grootste hit van de groep. The Stranglers hadden onlangs hun afscheidstournee aangekondigd, maar de concerten waren voor onbepaalde tijd opgeschort vanwege de coronapandemie. Zijn bandgenoten prijzen de muzikant in een korte verklaring als 'een lief, vriendelijk en excentriek personage die altijd tijd had om te kletsen'.