Speciaal voor de expo 'De Zee - Salut d'honneur Jan Hoet' is Johannes Verschaeve, frontman van The Van Jets, in de pen gekropen. Het resultaat mag er zijn: 'The Sound of Sea', geen ode aan de Belgische new beat, maar aan zijn jeugdjaren in Oostende, de koningin der badsteden.

'The Sound of Sea voert me terug naar die tijd, halfzat en halfzot de nachtelijke zee inrennend. Naakt, beetje beschaamd beetje erotisch. De duistere zee voor jou alleen, heel persoonlijk, als elkaar betastende lijven. Door de duisternis gaan je andere zintuigen open: het geluid van een zee zonder toeristen, het muffe zoutige, je huid in een zwarte olie. In muziek is er ook niets te zien, zoals bij beeldende kunst. Het is juist dàt: horen, voelen... It blows my mind', aldus Verschaeve.

'The Sound of Sea' is de eerste nieuwe song sinds de release van hun derde album 'Halo' in 2012. Het nummer krijgt ook een visueel luik: een samenwerking met kunstfotograaf Dirk Braeckman, waarvan het resultaat wordt opgenomen in de tentoonstelling.

'De Zee - Salut d'honneur Jan Hoet' loopt van 23/10/2014 tot 19/04/2015.

Speciaal voor de expo 'De Zee - Salut d'honneur Jan Hoet' is Johannes Verschaeve, frontman van The Van Jets, in de pen gekropen. Het resultaat mag er zijn: 'The Sound of Sea', geen ode aan de Belgische new beat, maar aan zijn jeugdjaren in Oostende, de koningin der badsteden. 'The Sound of Sea voert me terug naar die tijd, halfzat en halfzot de nachtelijke zee inrennend. Naakt, beetje beschaamd beetje erotisch. De duistere zee voor jou alleen, heel persoonlijk, als elkaar betastende lijven. Door de duisternis gaan je andere zintuigen open: het geluid van een zee zonder toeristen, het muffe zoutige, je huid in een zwarte olie. In muziek is er ook niets te zien, zoals bij beeldende kunst. Het is juist dàt: horen, voelen... It blows my mind', aldus Verschaeve. 'The Sound of Sea' is de eerste nieuwe song sinds de release van hun derde album 'Halo' in 2012. Het nummer krijgt ook een visueel luik: een samenwerking met kunstfotograaf Dirk Braeckman, waarvan het resultaat wordt opgenomen in de tentoonstelling.'De Zee - Salut d'honneur Jan Hoet' loopt van 23/10/2014 tot 19/04/2015.