Tom Berninger werd door zijn 9 jaar oudere broer Matt uitgenodigd om als roadie mee te gaan op de Europese tournee van The National in 2010. Tom besloot een camera mee te nemen en een documentaire te maken van wat er zich achter de schermen afspeelde.

Met de documentaire wil Tom een nieuwe stap zetten in zijn creatieve carrière, die zich tot nu toe beperkte tot budget horrorfilms. Maar in de eerste minuten van 'Mistaken for Strangers' bekent hij al dat hij eigenlijk geen fan is van de muziek van The National en dat hij persoonlijke problemen heeft met zijn broer. De documentaire focust zo al snel op de strubbelingen tussen de broers. Zo heeft Matt problemen met het drankgebruik van Tom en snapt die laatste dan weer niet hoe de band zo'n aversie kan hebben tegen feesten en drugs, wat voor hem gelijkt staat aan het leven van een rockster.

'Mistaken for Strangers' focust evengoed op het gevecht dat Tom Berninger met zichzelf voert. Het toont hoe moeilijk hij het vindt steeds in de schaduw te staan van zijn bekende broer en hoe het idee steeds in zijn hoofd spookt dat Matt hem nooit goed genoeg vindt om in eender welk team goed te kunnen functioneren.

Hoewel de documentaire niet focust op de muziek van The National, is er nog genoeg van de optredens te zien om fans gelukkig te maken. Maar je hoeft geen kennis van de groep te hebben om met plezier naar 'Mistaken for Strangers' te kijken.

Acteur Jonah Hill is alvast fan. ''Mistaken for Strangers' is een van de beste docu's die ik ooit heb gezien. Zo grappig, harverwarmend, inspirerend en ontroerend. Zo goed', klonk het in zijn tweet. (FL)

Tom Berninger werd door zijn 9 jaar oudere broer Matt uitgenodigd om als roadie mee te gaan op de Europese tournee van The National in 2010. Tom besloot een camera mee te nemen en een documentaire te maken van wat er zich achter de schermen afspeelde. Met de documentaire wil Tom een nieuwe stap zetten in zijn creatieve carrière, die zich tot nu toe beperkte tot budget horrorfilms. Maar in de eerste minuten van 'Mistaken for Strangers' bekent hij al dat hij eigenlijk geen fan is van de muziek van The National en dat hij persoonlijke problemen heeft met zijn broer. De documentaire focust zo al snel op de strubbelingen tussen de broers. Zo heeft Matt problemen met het drankgebruik van Tom en snapt die laatste dan weer niet hoe de band zo'n aversie kan hebben tegen feesten en drugs, wat voor hem gelijkt staat aan het leven van een rockster. 'Mistaken for Strangers' focust evengoed op het gevecht dat Tom Berninger met zichzelf voert. Het toont hoe moeilijk hij het vindt steeds in de schaduw te staan van zijn bekende broer en hoe het idee steeds in zijn hoofd spookt dat Matt hem nooit goed genoeg vindt om in eender welk team goed te kunnen functioneren. Hoewel de documentaire niet focust op de muziek van The National, is er nog genoeg van de optredens te zien om fans gelukkig te maken. Maar je hoeft geen kennis van de groep te hebben om met plezier naar 'Mistaken for Strangers' te kijken. Acteur Jonah Hill is alvast fan. ''Mistaken for Strangers' is een van de beste docu's die ik ooit heb gezien. Zo grappig, harverwarmend, inspirerend en ontroerend. Zo goed', klonk het in zijn tweet. (FL)