De band gaf eerder dit jaar nog haar debuutplaat I Want That You Are Always Happy uit, maar was er naar eigen zeggen niet tevreden over. Tijdens hun optreden op het Australische festival Splendour in the Grass kondigde zanger Rohin Jones plots aan dat het hun laatste optreden ooit zou zijn.

Het is niet de eerste keer dat The Middle East beslist er een punt achter te zetten. In 2008ging de groep al een keertje uit elkaar. Een jaar later kwamen de groepsleden terug samen voor de release van The Recordings Of The Middle East. Dit keer ziet een mogelijke terugkeer er minder naar uit. Op hun Facebook verscheen volgend bericht van Jones: "We willen niet meer spelen om tal van redenen die we hier niet zullen opsommen. Als we toch zouden voortdoen, zou het enkel maar om geld te grijpen zijn."

Recent ontving Jones nog de Professional Development Award waar een geldprijs van zo'n tienduizend dollar aan verbonden is plus een dagje gratis studiotijd. The Middle East is waarschijnlijk niet het laatste dat we van Jones zullen horen.

De band gaf eerder dit jaar nog haar debuutplaat I Want That You Are Always Happy uit, maar was er naar eigen zeggen niet tevreden over. Tijdens hun optreden op het Australische festival Splendour in the Grass kondigde zanger Rohin Jones plots aan dat het hun laatste optreden ooit zou zijn.Het is niet de eerste keer dat The Middle East beslist er een punt achter te zetten. In 2008ging de groep al een keertje uit elkaar. Een jaar later kwamen de groepsleden terug samen voor de release van The Recordings Of The Middle East. Dit keer ziet een mogelijke terugkeer er minder naar uit. Op hun Facebook verscheen volgend bericht van Jones: "We willen niet meer spelen om tal van redenen die we hier niet zullen opsommen. Als we toch zouden voortdoen, zou het enkel maar om geld te grijpen zijn." Recent ontving Jones nog de Professional Development Award waar een geldprijs van zo'n tienduizend dollar aan verbonden is plus een dagje gratis studiotijd. The Middle East is waarschijnlijk niet het laatste dat we van Jones zullen horen.