Toen Flip Kowlier eerder dit jaar de single 'Mo Ba Nin' uitbracht, als voorsmaakje op zijn full-cd 'Otoradio', legde Jan Delvaux in zijn Radio 1-programma 'Allez, allez' de link met 'Vliegtuig (Ik Ga U Komen Halen)'. Dat is een song waarmee hobbygroep The Boerenzonen Op Speed in 1996 een culthitje scoorden. Een jaar later verscheen de full-cd '100% EMO (200% AMU)' bij Double T. Daarop stond onder meer het radiohitje 'Vel Tegen Vel'. De band stond al sinds 1999 op non-actief.

Maar amper een week later - kort na de cd-voorstelling van Flip Kowliers 'Otoradio' in Het Depot nota bene - gaven The Boerenzonen via hun Facebook-pagina te kennen dat ze weer zouden gaan optreden. En dat er snel een nieuwe single zou volgen. Die staat nu op hun vernieuwde website. Hij heet 'Van Den Dop Naar 't Café' en werd in Buenos Aires opgenomen.

Beluisteren én gratis downloaden kan hier:

Van den Dop naar 't Café by The Boerenzonen Op Speed

Het nummer is gebaseerd op de ervaringen van een zekere Tafkalv, die al sinds 2004 werkloos is en in Zuid-Amerika geniet van het mooie weer én zijn werkloosheidsuitkering. The Boerenzonen Op Speed zijn hun gevoel voor humor duidelijk nog niet verloren. Een video-interview:

Michael Ilegems

Toen Flip Kowlier eerder dit jaar de single 'Mo Ba Nin' uitbracht, als voorsmaakje op zijn full-cd 'Otoradio', legde Jan Delvaux in zijn Radio 1-programma 'Allez, allez' de link met 'Vliegtuig (Ik Ga U Komen Halen)'. Dat is een song waarmee hobbygroep The Boerenzonen Op Speed in 1996 een culthitje scoorden. Een jaar later verscheen de full-cd '100% EMO (200% AMU)' bij Double T. Daarop stond onder meer het radiohitje 'Vel Tegen Vel'. De band stond al sinds 1999 op non-actief. Maar amper een week later - kort na de cd-voorstelling van Flip Kowliers 'Otoradio' in Het Depot nota bene - gaven The Boerenzonen via hun Facebook-pagina te kennen dat ze weer zouden gaan optreden. En dat er snel een nieuwe single zou volgen. Die staat nu op hun vernieuwde website. Hij heet 'Van Den Dop Naar 't Café' en werd in Buenos Aires opgenomen. Beluisteren én gratis downloaden kan hier:Van den Dop naar 't Café by The Boerenzonen Op Speed Het nummer is gebaseerd op de ervaringen van een zekere Tafkalv, die al sinds 2004 werkloos is en in Zuid-Amerika geniet van het mooie weer én zijn werkloosheidsuitkering. The Boerenzonen Op Speed zijn hun gevoel voor humor duidelijk nog niet verloren. Een video-interview: Michael Ilegems