In 2004 bracht Danger Mouse 'The Grey Album' uit: een opwindend mash-up album waarop hij de vocalen van Jay Z's 'The Black Album' samenvoegde met instrumentals uit The Beatles' 'The White Album'. Daarmee zette Danger Mouse zichzelf op de kaart, want vandaag is hij één van de meest gevraagde producers. Hij zat achter de knoppen bij onder meer Gorillaz en Beck, en werkt as we speak samen met U2 aan de opvolger van 'No Line On The Horizon'. Danger Mouse werd bovendien vier keer genomineerd voor een Grammy, in de categorie 'Producer van het Jaar'.

Dit jaar heeft een anonieme artiest, die schuilgaat onder het pseudoniem 'Wick-it', een mash-up album gemaakt dat kan tippen aan Danger Mouse's 'The Grey Album'. Wick-it heeft een aantal nummers uit het fenomenale 'Brothers' van The Black Keys in de blender gegooid met vocals uit Big Boi's solo-album 'Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty'.

Het resultaat is de mixtape 'The Brothers of Chico Dust', hier te beluisteren en downloaden:

The Brothers of Chico Dusty (Big Boi vs. The Black Keys) by wick-it

Michael Ilegems

In 2004 bracht Danger Mouse 'The Grey Album' uit: een opwindend mash-up album waarop hij de vocalen van Jay Z's 'The Black Album' samenvoegde met instrumentals uit The Beatles' 'The White Album'. Daarmee zette Danger Mouse zichzelf op de kaart, want vandaag is hij één van de meest gevraagde producers. Hij zat achter de knoppen bij onder meer Gorillaz en Beck, en werkt as we speak samen met U2 aan de opvolger van 'No Line On The Horizon'. Danger Mouse werd bovendien vier keer genomineerd voor een Grammy, in de categorie 'Producer van het Jaar'. Dit jaar heeft een anonieme artiest, die schuilgaat onder het pseudoniem 'Wick-it', een mash-up album gemaakt dat kan tippen aan Danger Mouse's 'The Grey Album'. Wick-it heeft een aantal nummers uit het fenomenale 'Brothers' van The Black Keys in de blender gegooid met vocals uit Big Boi's solo-album 'Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty'. Het resultaat is de mixtape 'The Brothers of Chico Dust', hier te beluisteren en downloaden:The Brothers of Chico Dusty (Big Boi vs. The Black Keys) by wick-it Michael Ilegems