De plaat moest, volgens mastermind Brian Wilson, de opvolger van 'Pet Sounds' uit 1966 worden. Het album werd, mede door de psychologische problemen van diezelfde Wilson, nooit volledig afgewerkt. Ook waren er interne discussies over de vorm van de plaat. Zo zou het volgens Wilson een organisch geheel moeten geworden zijn. Maar dat was zeer tegen de zin van Mike Love die daarin een te grote stijlbreuk met de vorige albums zag. Die patstelling hield lang stand.

In 2004 verscheen wel een heropgenomen versie van de plaat: 'SMiLE'. Daarvoor sloegen Brian Wilson (muziek) en Van Dyke Parks (tekst) de handen in elkaar.

In de zomer van 2011 zou er dan toch een release komen van het, nu al legendarische, album. De plaat krijgt wel een licht veranderde titel mee: 'The Smile Sessions'.

The Beach Boys - 'Good Vibrations':Pieter Devriese

De plaat moest, volgens mastermind Brian Wilson, de opvolger van 'Pet Sounds' uit 1966 worden. Het album werd, mede door de psychologische problemen van diezelfde Wilson, nooit volledig afgewerkt. Ook waren er interne discussies over de vorm van de plaat. Zo zou het volgens Wilson een organisch geheel moeten geworden zijn. Maar dat was zeer tegen de zin van Mike Love die daarin een te grote stijlbreuk met de vorige albums zag. Die patstelling hield lang stand. In 2004 verscheen wel een heropgenomen versie van de plaat: 'SMiLE'. Daarvoor sloegen Brian Wilson (muziek) en Van Dyke Parks (tekst) de handen in elkaar. In de zomer van 2011 zou er dan toch een release komen van het, nu al legendarische, album. De plaat krijgt wel een licht veranderde titel mee: 'The Smile Sessions'. The Beach Boys - 'Good Vibrations': Pieter Devriese