Bob Dylan

De bands traden niet één, maar twee keer op in Indio, Californië op de wei van Coachella. Hoewel de line-up voor beide weekends volledig dezelfde was, waren hier en daar wat wijzigingen in de sets te bespeuren.

Zo speelde de onlangs met een Nobelprijs gelauwerde Bob Dylan voor het eerst in drie jaar Like a Rollin' Stone, één van zijn bekendste nummers.

The Rolling Stones

Zelfs Mick Jagger was quite impressed. Bij aanvang van het Stones-concert nam hij even de tijd om Dylan te eren: "I want to thank Bob Dylan for an amazing set. We have never shared the stage with a Nobel Prize winner before. Bob is like our own Walt Whitman."

Jagger, bekend om zijn autocue-bindteksten, vergeleek verder nog het eerste luik van Desert Trip (7-8-9 oktober) met een bejaardentehuis voor muzikanten en verweet het publiek dat wie zich Desert Trip 1 nog herinnerde, er au fond niet echt aanwezig kan geweest zijn.

The Rolling Stones brachten maar liefst 7 wijzigen aan op hun setlist. Ze speelden onder meer het nieuwe nummer "Just your fool" dat in december op hun Blue&Lonesome-album verschijnt.

Neil Young

Op zaterdagavond stond Neil Young and The Promess of the Real geprogrammeerd. Paul McCartney sprong zelfs even mee op het podium om er "A Day In The Life", "Give Peace a Chance" en "Why Don't We Do It In The Road" samen te brengen. Bij die laatste moesten zelfs Youngs gitaarsnaren eraan geloven. Anders dan tijdens het eerste weekend passeerden dit keer "Helpless", "Alabama", "Like a Hurricane" en "Cowgirl In The Sand" de revue.

Paul McCartney

Ook Beatle Paul McCartney maakte zaterdag opnieuw zijn opwachting. Special guest Rihanna mocht hem bijtreden voor het nummer "FourFive Seconds", dat de twee samen met Kanye West hebben opgenomen.

The Who

Op dag 3 sprong The Who op het podium om onder meer "Who Are You" te brengen. Hun set bleef naar verluidt ongewijzigd.

Roger Waters

Roger Waters mocht op zondagavond het driedaags festival afsluiten. Hoewel hij bij Pink Floyd al in 1985 de deur achter zich dichttrok om solo te gaan, waren er verrassend veel nummers uit het "Wish You Were Here"-album te horen. "Welcome to the Machine" was er een van.

(JH)

De bands traden niet één, maar twee keer op in Indio, Californië op de wei van Coachella. Hoewel de line-up voor beide weekends volledig dezelfde was, waren hier en daar wat wijzigingen in de sets te bespeuren. Zo speelde de onlangs met een Nobelprijs gelauwerde Bob Dylan voor het eerst in drie jaar Like a Rollin' Stone, één van zijn bekendste nummers.Zelfs Mick Jagger was quite impressed. Bij aanvang van het Stones-concert nam hij even de tijd om Dylan te eren: "I want to thank Bob Dylan for an amazing set. We have never shared the stage with a Nobel Prize winner before. Bob is like our own Walt Whitman."Jagger, bekend om zijn autocue-bindteksten, vergeleek verder nog het eerste luik van Desert Trip (7-8-9 oktober) met een bejaardentehuis voor muzikanten en verweet het publiek dat wie zich Desert Trip 1 nog herinnerde, er au fond niet echt aanwezig kan geweest zijn. The Rolling Stones brachten maar liefst 7 wijzigen aan op hun setlist. Ze speelden onder meer het nieuwe nummer "Just your fool" dat in december op hun Blue&Lonesome-album verschijnt.Op zaterdagavond stond Neil Young and The Promess of the Real geprogrammeerd. Paul McCartney sprong zelfs even mee op het podium om er "A Day In The Life", "Give Peace a Chance" en "Why Don't We Do It In The Road" samen te brengen. Bij die laatste moesten zelfs Youngs gitaarsnaren eraan geloven. Anders dan tijdens het eerste weekend passeerden dit keer "Helpless", "Alabama", "Like a Hurricane" en "Cowgirl In The Sand" de revue. Ook Beatle Paul McCartney maakte zaterdag opnieuw zijn opwachting. Special guest Rihanna mocht hem bijtreden voor het nummer "FourFive Seconds", dat de twee samen met Kanye West hebben opgenomen.Op dag 3 sprong The Who op het podium om onder meer "Who Are You" te brengen. Hun set bleef naar verluidt ongewijzigd. Roger Waters mocht op zondagavond het driedaags festival afsluiten. Hoewel hij bij Pink Floyd al in 1985 de deur achter zich dichttrok om solo te gaan, waren er verrassend veel nummers uit het "Wish You Were Here"-album te horen. "Welcome to the Machine" was er een van.(JH)