'Pixies bestaan in hun tweede leven al langer dan indertijd, maar roestgevaar hoeft niemand dra te duchten', zo schreef onze recensent na hun gesmaakte passage op Dour in juli. Op 30 september komt hun zesde album 'Head Carrier' uit. 'Tenement song', een solide track met stevige gitaren, is het nieuwe voorsmaakje.

De single, eentje die er zeker mag wezen, kreeg een geanimeerde videoclip mee, over een rat op wandel in een woonblok vol excentrieke figuren.

De cultband doet nog altijd beroep Paz Lenchantin voor het baswerk. Het nieuwe album wordt de tweede Pixies-plaat sinds het vertrek van de originele bassiste en stichtend lid Kim Deal. Zij stapte in juni 2013 op.

Dit jaar is het dertig jaar geleden dat de onverwoestbare Black Francis mee de band uit de grond stampte. Gitarist Joey Santiago en drummer David Lovering waren er toen ook al bij.

'Pixies bestaan in hun tweede leven al langer dan indertijd, maar roestgevaar hoeft niemand dra te duchten', zo schreef onze recensent na hun gesmaakte passage op Dour in juli. Op 30 september komt hun zesde album 'Head Carrier' uit. 'Tenement song', een solide track met stevige gitaren, is het nieuwe voorsmaakje. De single, eentje die er zeker mag wezen, kreeg een geanimeerde videoclip mee, over een rat op wandel in een woonblok vol excentrieke figuren. De cultband doet nog altijd beroep Paz Lenchantin voor het baswerk. Het nieuwe album wordt de tweede Pixies-plaat sinds het vertrek van de originele bassiste en stichtend lid Kim Deal. Zij stapte in juni 2013 op.Dit jaar is het dertig jaar geleden dat de onverwoestbare Black Francis mee de band uit de grond stampte. Gitarist Joey Santiago en drummer David Lovering waren er toen ook al bij.