"We hebben een fantastische en erg geliefde vriend en vader verloren", klinkt het in het statement op zijn website, dat getekend werd door zijn dochter Jasmin, echtgenote Evi en voormalige vriendin Suzanne. "De wereld is een geweldige en talentvolle muzikant verloren". Alvin Lee overleed in Spanje, aldus zijn manager. Zijn dood kwam onverwacht, aangezien hij voor een routineoperatie in het ziekenhuis lag.

Woodstock

Alvin Lee, geboren te Nottingham op 19 december 1944, richtte in 1967 de bluesrockband Ten Years After op. Twee laar later werd de band wereldberoemd dankzij hun optreden op het legendarische Woodstock. Lee's energieke solo's op zijn Gibson-gitaar gingen de annalen in als een van de hoogtepunten van het festival. Vooral het nummer I'm Going Home, dat uitgesponnen werd over 11 minuten, toonde aan dat Lee over indrukwekkende vingers beschikte die supersnel op de snaren tokkelden.

In 1975 nam Alvin Lee afscheid van de band om een solocarrière na te jagen. Ook hierin was hij succesvol. Hij experimenteerde met variërende muziekgenres en mocht rocksterren als George Harrison en Mick Fleetwood tot zijn fans rekenen. In totaal bracht Lee meer dan 20 albums uit gedurende zijn 45-jarige carrière. Zijn meest recente plaat, Still On the Road to Freedom, dateert van augustus 2012. (TR)

"We hebben een fantastische en erg geliefde vriend en vader verloren", klinkt het in het statement op zijn website, dat getekend werd door zijn dochter Jasmin, echtgenote Evi en voormalige vriendin Suzanne. "De wereld is een geweldige en talentvolle muzikant verloren". Alvin Lee overleed in Spanje, aldus zijn manager. Zijn dood kwam onverwacht, aangezien hij voor een routineoperatie in het ziekenhuis lag. Woodstock Alvin Lee, geboren te Nottingham op 19 december 1944, richtte in 1967 de bluesrockband Ten Years After op. Twee laar later werd de band wereldberoemd dankzij hun optreden op het legendarische Woodstock. Lee's energieke solo's op zijn Gibson-gitaar gingen de annalen in als een van de hoogtepunten van het festival. Vooral het nummer I'm Going Home, dat uitgesponnen werd over 11 minuten, toonde aan dat Lee over indrukwekkende vingers beschikte die supersnel op de snaren tokkelden. In 1975 nam Alvin Lee afscheid van de band om een solocarrière na te jagen. Ook hierin was hij succesvol. Hij experimenteerde met variërende muziekgenres en mocht rocksterren als George Harrison en Mick Fleetwood tot zijn fans rekenen. In totaal bracht Lee meer dan 20 albums uit gedurende zijn 45-jarige carrière. Zijn meest recente plaat, Still On the Road to Freedom, dateert van augustus 2012. (TR)