De fakkel voor de ochtendshow wordt volledig doorgegeven aan zijn huidige copresentator Maarten Vancoillie. Ornelis blijft wel presenteren bij Q en zal ook mee de programmering uittekenen.

Puzzelstukjes in elkaar

"Het is tijd voor mij en het is tijd voor Q-music", aldus Ornelis, die zijn laatste ochtendshow zal presenteren op 26 juni, de dag van de Foute Party. "Ik was al jaren aan het denken wanneer ik zou stoppen met ochtendradio te maken. Toen ik zo een getalenteerde kerel als Maarten tegenkwam, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Ik kan met een gerust hart de fakkel doorgeven."

Ornelis stond mee aan de wieg van Q-music en presenteerde zeven jaar lang de ochtendshow "Deckers & Ornelis", samen met Erwin Deckers. In september 2008 vormde hij een nieuw ochtendduo met Kürt Rogiers in "Ornelis & Rogiers Showtime". Sinds afgelopen najaar presenteerde hij de ochtendshow met Maarten Vancoillie in "Ornelis & Vancoillie".

Solo

De ochtendshow zal vanaf september solo gepresenteerd worden door Maarten Vancoillie, die wel nog zal kunnen rekenen op de diensten van sidekick Dorothee Dauwe. "Het zal wel even wennen worden zonder Sven, maar ik heb heel veel goesting om mij erin te smijten", aldus Vancoillie in een reactie.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

De fakkel voor de ochtendshow wordt volledig doorgegeven aan zijn huidige copresentator Maarten Vancoillie. Ornelis blijft wel presenteren bij Q en zal ook mee de programmering uittekenen. "Het is tijd voor mij en het is tijd voor Q-music", aldus Ornelis, die zijn laatste ochtendshow zal presenteren op 26 juni, de dag van de Foute Party. "Ik was al jaren aan het denken wanneer ik zou stoppen met ochtendradio te maken. Toen ik zo een getalenteerde kerel als Maarten tegenkwam, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Ik kan met een gerust hart de fakkel doorgeven." Ornelis stond mee aan de wieg van Q-music en presenteerde zeven jaar lang de ochtendshow "Deckers & Ornelis", samen met Erwin Deckers. In september 2008 vormde hij een nieuw ochtendduo met Kürt Rogiers in "Ornelis & Rogiers Showtime". Sinds afgelopen najaar presenteerde hij de ochtendshow met Maarten Vancoillie in "Ornelis & Vancoillie". De ochtendshow zal vanaf september solo gepresenteerd worden door Maarten Vancoillie, die wel nog zal kunnen rekenen op de diensten van sidekick Dorothee Dauwe. "Het zal wel even wennen worden zonder Sven, maar ik heb heel veel goesting om mij erin te smijten", aldus Vancoillie in een reactie.