Hoewel de plaat eerst als EP gepland stond, is 'Sisyphus' toch een LP geworden. 'Er was een stortvloed aan gekke ideeën, dus hebben we het groter aangepakt', vertelt Sufjan Stevens in een interview op de Asthmatic Kitty Records-website. Voor de vorige plaat gingen de artiesten nog apart te werk, dit keer kropen ze samen in de studio. 'Alles was geklaard in drie weken. Fast and furious. Het doel was vooral om ons gevoel te volgen en plezier te maken', vult Stevens aan.

'Beak & Claw' ondertekende het trio nog met s/s/s, dit keer kozen ze voor de naam 'Sisyphus'. 'S/s/s klonk als een lispelende Nazi Schutzstaffel, dus dat moesten we veranderen. We zochten een woord met drie S'en en Sisyphus, een echte antiheld, leek ons de perfecte kandidaat. We hebben zo weinig gemeen, maar we zijn elkaar wel erg genegen. Dus we duwen samen de steen de heuvel op', verduidelijkt Stevens de nieuwe bandnaam.

De nieuwe plaat wordt officieel op 18 maart gelanceerd op het label van Asthmatic Kitty en Joyful Noise. Het openingsnummer 'Calm it down' kan je hieronder beluisteren. (AB)

Hoewel de plaat eerst als EP gepland stond, is 'Sisyphus' toch een LP geworden. 'Er was een stortvloed aan gekke ideeën, dus hebben we het groter aangepakt', vertelt Sufjan Stevens in een interview op de Asthmatic Kitty Records-website. Voor de vorige plaat gingen de artiesten nog apart te werk, dit keer kropen ze samen in de studio. 'Alles was geklaard in drie weken. Fast and furious. Het doel was vooral om ons gevoel te volgen en plezier te maken', vult Stevens aan.'Beak & Claw' ondertekende het trio nog met s/s/s, dit keer kozen ze voor de naam 'Sisyphus'. 'S/s/s klonk als een lispelende Nazi Schutzstaffel, dus dat moesten we veranderen. We zochten een woord met drie S'en en Sisyphus, een echte antiheld, leek ons de perfecte kandidaat. We hebben zo weinig gemeen, maar we zijn elkaar wel erg genegen. Dus we duwen samen de steen de heuvel op', verduidelijkt Stevens de nieuwe bandnaam.De nieuwe plaat wordt officieel op 18 maart gelanceerd op het label van Asthmatic Kitty en Joyful Noise. Het openingsnummer 'Calm it down' kan je hieronder beluisteren. (AB)