De lijst werd vandaag uitgezonden op Studio Brussel en sluit De week van Eigen Kweek af. De radiozender draaide deze weel enkel Belgische muziek.

Gorki stoot dEUS van de troon

'Mia' staat voor het eerst helemaal bovenaan de '100 van Eigen Kweek'. Het nummer van Gorki, de band van de eind november overleden Luc De Vos, stond vorig jaar nog op de twaalfde plaats. 'Suds & Soda' van dEUS, vorig jaar op één, moet dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats. De heren van Absynthe Minded, die eerder deze week hun split aankondigden, eindigen net als vorig jaar op de derde plaats met 'My Heroics, Part One'.

Hoogste nieuwkomer in de lijst is 'Strange Entity' van Oscar & The Wolf. Het nummer komt meteen binnen op de vijfde plaats.

dEUS mag dan wel niet langer op de eerste plaats prijken, de groep van Tom Barman is wel de populairste Belgische band met zes nummers in de "100 van Eigen Kweek": "Suds & Soda" (2), "Instant Street" (7), "Nothing Really Ends" (14), "Roses" (37), "Hotellounge" (40) en "The Architect" (89). Ook Stromae doet het goed met vier nummers in de top honderd, waarvan twee nieuwkomers.

De volledigetop tien

1 (12) Mia - Gorky

2 (1) Suds & Soda - dEUS

3 (3) My Heroics, Part One - Absynthe Minded

4 (2) Housewife - Daan

5 (-) Strange Entity - Oscar & The Wolf

6 (4) Can't Live In A Living Room - Red Zebra

7 (5) Instant Street - dEUS

8 (8) Synrise - Goose

9 (11) Lena - 2 Belgen

10 (7) Help - Channel Zero

De lijst werd vandaag uitgezonden op Studio Brussel en sluit De week van Eigen Kweek af. De radiozender draaide deze weel enkel Belgische muziek. Gorki stoot dEUS van de troon 'Mia' staat voor het eerst helemaal bovenaan de '100 van Eigen Kweek'. Het nummer van Gorki, de band van de eind november overleden Luc De Vos, stond vorig jaar nog op de twaalfde plaats. 'Suds & Soda' van dEUS, vorig jaar op één, moet dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats. De heren van Absynthe Minded, die eerder deze week hun split aankondigden, eindigen net als vorig jaar op de derde plaats met 'My Heroics, Part One'.Hoogste nieuwkomer in de lijst is 'Strange Entity' van Oscar & The Wolf. Het nummer komt meteen binnen op de vijfde plaats. dEUS mag dan wel niet langer op de eerste plaats prijken, de groep van Tom Barman is wel de populairste Belgische band met zes nummers in de "100 van Eigen Kweek": "Suds & Soda" (2), "Instant Street" (7), "Nothing Really Ends" (14), "Roses" (37), "Hotellounge" (40) en "The Architect" (89). Ook Stromae doet het goed met vier nummers in de top honderd, waarvan twee nieuwkomers.De volledigetop tien1 (12) Mia - Gorky 2 (1) Suds & Soda - dEUS 3 (3) My Heroics, Part One - Absynthe Minded 4 (2) Housewife - Daan 5 (-) Strange Entity - Oscar & The Wolf 6 (4) Can't Live In A Living Room - Red Zebra 7 (5) Instant Street - dEUS 8 (8) Synrise - Goose 9 (11) Lena - 2 Belgen 10 (7) Help - Channel Zero