Paul Van Haver, alias Stromae, krijgt volgend jaar een plaats in het Grévin-museum, het wassenbeeldenmuseum in Parijs. Dat stond dinsdag te lezen in de krant Le Parisien.

Stromae brak internationaal door met zijn nummer "Alors on danse", hij kwam daarna nog met verschillende "levenslessen" en bracht zijn album "Racine Carrée" uit. De Brusselaar is een fervent gebruiker van sociale media en werd een expert in het benutten van een "buzz". Hij slaagt er ook in om telkens het grote publiek in te pakken op een originele manier, zoals zijn dronken acteerwerk op het Louizaplein in Brussel (voor de videoclip van "Formidable") en - onlangs nog - zijn stunt voor het Canal +-programma Grand Journal, waarin hij als zichzelf én zijn vrouwelijke alterego op het podium verscheen voor het nummer "Tous les mêmes". Stromae rijgt zo de opmerkelijke prestaties aan elkaar.

In de herfst van 2014 krijgt hij nu ook een dubbelganger, maar dan in was. In het Parijse museum zal hij onder meer het gezelschap hebben van de wassen beelden van Lady Gaga en Céline Dion. De 28-jarige Belg krijgt zo als een van de jongste artiesten een wassen beeld. Het record staat nog steeds op naam van de Franse zangeres Lorie, die op 21-jarige leeftijd al een beeld kreeg.

Paul Van Haver zal worden omringd door andere Belgen zoals Amélie Nothomb, die in 2007 een beeld kreeg, en Benoît Poelvoorde, die in 2008 vereeuwigd werd. (Belga)

Paul Van Haver, alias Stromae, krijgt volgend jaar een plaats in het Grévin-museum, het wassenbeeldenmuseum in Parijs. Dat stond dinsdag te lezen in de krant Le Parisien.Stromae brak internationaal door met zijn nummer "Alors on danse", hij kwam daarna nog met verschillende "levenslessen" en bracht zijn album "Racine Carrée" uit. De Brusselaar is een fervent gebruiker van sociale media en werd een expert in het benutten van een "buzz". Hij slaagt er ook in om telkens het grote publiek in te pakken op een originele manier, zoals zijn dronken acteerwerk op het Louizaplein in Brussel (voor de videoclip van "Formidable") en - onlangs nog - zijn stunt voor het Canal +-programma Grand Journal, waarin hij als zichzelf én zijn vrouwelijke alterego op het podium verscheen voor het nummer "Tous les mêmes". Stromae rijgt zo de opmerkelijke prestaties aan elkaar. In de herfst van 2014 krijgt hij nu ook een dubbelganger, maar dan in was. In het Parijse museum zal hij onder meer het gezelschap hebben van de wassen beelden van Lady Gaga en Céline Dion. De 28-jarige Belg krijgt zo als een van de jongste artiesten een wassen beeld. Het record staat nog steeds op naam van de Franse zangeres Lorie, die op 21-jarige leeftijd al een beeld kreeg. Paul Van Haver zal worden omringd door andere Belgen zoals Amélie Nothomb, die in 2007 een beeld kreeg, en Benoît Poelvoorde, die in 2008 vereeuwigd werd. (Belga)