De kans is groot dat het op 27 september bijzonder druk wordt op en rond de Brusselse Grote Markt, want die dag is het niet alleen feest van de Franse gemeenschap: 's avonds geeft ook Stromae een gratis optreden. Het muziekfenomeen staat op de affiche samen met andere Brusselse en Waalse artiesten, waaronder Puggy (ook al geen kleine naam) en Saule. De concertavond wordt georganiseerd door de Franstalige openbare omroep RTBF.

De 28-jarige Stromae is een fenomeen. Zijn oorwurm 'Alors On Danse' werd in 2010 vanuit het niets een internationale instantklassieker. Met zijn tweede album 'Racine Carrée', net uit, bevestigt Stromae zijn status als 'Jacques Brel van de 21e eeuw'. Zijn concerten in de Ancienne Belgique, Trix en Vorst Nationaal waren in een mum van tijd uitverkocht. In Vorst werd nog een extra concert toegevoegd, maar ook die tickets verkopen als zoete broodjes. (DB)

De kans is groot dat het op 27 september bijzonder druk wordt op en rond de Brusselse Grote Markt, want die dag is het niet alleen feest van de Franse gemeenschap: 's avonds geeft ook Stromae een gratis optreden. Het muziekfenomeen staat op de affiche samen met andere Brusselse en Waalse artiesten, waaronder Puggy (ook al geen kleine naam) en Saule. De concertavond wordt georganiseerd door de Franstalige openbare omroep RTBF. De 28-jarige Stromae is een fenomeen. Zijn oorwurm 'Alors On Danse' werd in 2010 vanuit het niets een internationale instantklassieker. Met zijn tweede album 'Racine Carrée', net uit, bevestigt Stromae zijn status als 'Jacques Brel van de 21e eeuw'. Zijn concerten in de Ancienne Belgique, Trix en Vorst Nationaal waren in een mum van tijd uitverkocht. In Vorst werd nog een extra concert toegevoegd, maar ook die tickets verkopen als zoete broodjes. (DB)