Stromae blijft de aandacht van de buitenlandse pers trekken. Na het uitgebreide en lovend portret van The New York Times, haalt de 28-jarige Brusselaar nu ook The Guardian. In een uitgebreid artikel wordt de Brusselaar de 'Morrissey van de eurozone' genoemd. Zó hadden wij het nog niet gezien.

De Britse kwaliteitskrant legt uit dat Stromae 'als een kroniekschrijver van de bestaanscrisis opduikt waarin een generatie jonge Europeanen spartelt'. De journalist legt ook de nadruk op het belang van zijn uiterlijk en zijn look die er de 'belichaming van het multiculturele Europa' van maken.

Na een beschrijving van zijn hits worden finaal de ingrediënten van het succes blootgelegd: 'De ontevredenheid, de scherpzinnigheid, het realisme, de woordspelingen, de songs van Stromae en zijn beeld van gladde dandy zijn de sleutels van zijn succes en zijn cultus. De crisis in de eurozone kan voor velen luguber lijken maar nu heeft ze tenminste een stem en een ritme gevonden'. (CB/DB)

- 'Hand In Glove', eerste single van de Smiths waarmee de band rond frontman Morrissey dertig jaar geleden een flitsende start nam in de (Internationale) muziekwereld -

Stromae blijft de aandacht van de buitenlandse pers trekken. Na het uitgebreide en lovend portret van The New York Times, haalt de 28-jarige Brusselaar nu ook The Guardian. In een uitgebreid artikel wordt de Brusselaar de 'Morrissey van de eurozone' genoemd. Zó hadden wij het nog niet gezien.De Britse kwaliteitskrant legt uit dat Stromae 'als een kroniekschrijver van de bestaanscrisis opduikt waarin een generatie jonge Europeanen spartelt'. De journalist legt ook de nadruk op het belang van zijn uiterlijk en zijn look die er de 'belichaming van het multiculturele Europa' van maken. Na een beschrijving van zijn hits worden finaal de ingrediënten van het succes blootgelegd: 'De ontevredenheid, de scherpzinnigheid, het realisme, de woordspelingen, de songs van Stromae en zijn beeld van gladde dandy zijn de sleutels van zijn succes en zijn cultus. De crisis in de eurozone kan voor velen luguber lijken maar nu heeft ze tenminste een stem en een ritme gevonden'. (CB/DB) - 'Hand In Glove', eerste single van de Smiths waarmee de band rond frontman Morrissey dertig jaar geleden een flitsende start nam in de (Internationale) muziekwereld -