'Swanlights', het vierde studioalbum van Antony & The Johnsons, ligt vanaf volgende week in de winkel, maar op de websites van The Guardian en NPR kan je hem nu al volledig streamen.

Muzikaal sluit 'Swanlights' volledig aan bij de vorige Antony & The Johnsons-albums, maar tekstueel gooit bezieler Antony Hegarty het wél over een andere boeg. Terwijl hij op zijn vroegere platen hopeloos op zoek is naar aanvaarding en geluk, en op nummers als 'Hope There's Someone' uit doorbraakplaat 'I Am A Bird Now' (2005) en 'Another World' uit opvolger 'The Crying Light' (2009) zelfs nadrukkelijk over de dood en het hiernamaals zingt, klinkt hij op deze cd heel wat hoopvoller.

Op het nummer 'Flétta' is de IJslandse zangeres Björk te horen. Die samenwerking klinkt zo:

'Swanlights' verschijnt op 11 oktober via Rough Trade, en gaat gepaard met de release van een boek, waarin Antony zijn schilderijen, tekeningen, foto's, collages en teksten bundelt.

Michael Ilegems

'Swanlights', het vierde studioalbum van Antony & The Johnsons, ligt vanaf volgende week in de winkel, maar op de websites van The Guardian en NPR kan je hem nu al volledig streamen. Muzikaal sluit 'Swanlights' volledig aan bij de vorige Antony & The Johnsons-albums, maar tekstueel gooit bezieler Antony Hegarty het wél over een andere boeg. Terwijl hij op zijn vroegere platen hopeloos op zoek is naar aanvaarding en geluk, en op nummers als 'Hope There's Someone' uit doorbraakplaat 'I Am A Bird Now' (2005) en 'Another World' uit opvolger 'The Crying Light' (2009) zelfs nadrukkelijk over de dood en het hiernamaals zingt, klinkt hij op deze cd heel wat hoopvoller. Op het nummer 'Flétta' is de IJslandse zangeres Björk te horen. Die samenwerking klinkt zo: 'Swanlights' verschijnt op 11 oktober via Rough Trade, en gaat gepaard met de release van een boek, waarin Antony zijn schilderijen, tekeningen, foto's, collages en teksten bundelt. Michael Ilegems