Dat meldt de Britse zender BBC.

Het overlijden van de frontman van de eightiesband die de "New Romantics"-stroming vertegenwoordigde, werd aan de BBC bevestigd door August Day Recordings, het platenlabel van Strange. Strange was afkomstig uit Newbridge, in Wales, en kreeg interesse in muziek na het bijwonen van een concert van de Sex Pistols in 1976. De vijftiger, geboren als Steven Harrington, overleed in een ziekenhuis in het Egyptische Sharm el-Sheikh.

Strange ging op zijn vijftiende werken voor Malcolm McClaren, de manager van de Sex Pistols. Later werd hij "gastheer" in de Blitz Club in Soho. Die club werd een ankerpunt werd voor de New Romantics, waarbij ook zijn eigen groep, Visage, hoorde. Groepen als Duran Duran, Spandau Ballet en Culture Club kregen in de Blitz Club hun kans. Strange had als politiek dat wie er gewoon uitzag niet binnenkwam.

(Belga/RR)

Dat meldt de Britse zender BBC. Het overlijden van de frontman van de eightiesband die de "New Romantics"-stroming vertegenwoordigde, werd aan de BBC bevestigd door August Day Recordings, het platenlabel van Strange. Strange was afkomstig uit Newbridge, in Wales, en kreeg interesse in muziek na het bijwonen van een concert van de Sex Pistols in 1976. De vijftiger, geboren als Steven Harrington, overleed in een ziekenhuis in het Egyptische Sharm el-Sheikh. Strange ging op zijn vijftiende werken voor Malcolm McClaren, de manager van de Sex Pistols. Later werd hij "gastheer" in de Blitz Club in Soho. Die club werd een ankerpunt werd voor de New Romantics, waarbij ook zijn eigen groep, Visage, hoorde. Groepen als Duran Duran, Spandau Ballet en Culture Club kregen in de Blitz Club hun kans. Strange had als politiek dat wie er gewoon uitzag niet binnenkwam.(Belga/RR)