Drie jaar na hun LP "Keep Calm And Carry On", brengt de Britse band met nieuw materiaal uit. De single "Violins and Tambourines" komt uit het achtste studio-album van de band, dat dezelfde naam kreeg en dat later dit jaar nog verschijnt.

Bij het nummer hoort ook een clip die geregisseerd werd door frontman Kelly Jones, meteen zijn regiedebuut. Over "Violins and Tambourines" zegt Jones: "Ik heb al van kleinsaf aan gehouden van film en muziek. Toen ik begon met nummers te schrijven besefte ik dat ze in je hoofd beelden konden maken, iets dat onvermijdelijk tot verhalen vertellen leidt. Ik wou die twee al lang combineren."

Stereophonics breidde onlangs uit: drummer Jamie Morrison, die Javier Weyler verving, werd aan de rest van de band, zijnde Kelly Jones, Richard Jones op bas en Adam Zindani op gitaar, toegevoegd. (jv)

Drie jaar na hun LP "Keep Calm And Carry On", brengt de Britse band met nieuw materiaal uit. De single "Violins and Tambourines" komt uit het achtste studio-album van de band, dat dezelfde naam kreeg en dat later dit jaar nog verschijnt. Bij het nummer hoort ook een clip die geregisseerd werd door frontman Kelly Jones, meteen zijn regiedebuut. Over "Violins and Tambourines" zegt Jones: "Ik heb al van kleinsaf aan gehouden van film en muziek. Toen ik begon met nummers te schrijven besefte ik dat ze in je hoofd beelden konden maken, iets dat onvermijdelijk tot verhalen vertellen leidt. Ik wou die twee al lang combineren." Stereophonics breidde onlangs uit: drummer Jamie Morrison, die Javier Weyler verving, werd aan de rest van de band, zijnde Kelly Jones, Richard Jones op bas en Adam Zindani op gitaar, toegevoegd. (jv)