Het klantenbestand van Spotify groeide de voorbije jaren als kool maar heeft nog altijd geen winstgevend model gevonden dat het voortbestaan op lange termijn kan garanderen. Probleem is dat de rechten die het bedrijf moet uitbetalen aan onder meer de muziekuitgevers, vreten aan de omzet. Nochtans klagen heel wat artiesten dat ze te weinig krijgen van Spotify.

De krant Financial Times vernam van bronnen bij de onderhandelingen dat de grote spelers Universal, Sony en Warner hebben aanvaard om de royalty's te matigen. In ruil zou Spotify dan wel de belangrijkste albumreleases een tijdje moeten voorbehouden voor betalende klanten. Spotify koos er tot nu toe steeds voor om het betalende aanbod te combineren met een gratis aanbod met reclameboodschappen. Het gratis aanbod levert minder op, maar lokt wel nieuwe klanten.

Het klantenbestand van Spotify groeide de voorbije jaren als kool maar heeft nog altijd geen winstgevend model gevonden dat het voortbestaan op lange termijn kan garanderen. Probleem is dat de rechten die het bedrijf moet uitbetalen aan onder meer de muziekuitgevers, vreten aan de omzet. Nochtans klagen heel wat artiesten dat ze te weinig krijgen van Spotify. De krant Financial Times vernam van bronnen bij de onderhandelingen dat de grote spelers Universal, Sony en Warner hebben aanvaard om de royalty's te matigen. In ruil zou Spotify dan wel de belangrijkste albumreleases een tijdje moeten voorbehouden voor betalende klanten. Spotify koos er tot nu toe steeds voor om het betalende aanbod te combineren met een gratis aanbod met reclameboodschappen. Het gratis aanbod levert minder op, maar lokt wel nieuwe klanten.