De Vooruit verwelkomt van 16 tot en met 26 juli naar jaarlijkse traditie weerom een rist helden van onze tijd. Tien nachten lang schotelt de Gentse muziektempel ons de verschillende gedaantes van de elektronische muziek voor en dompelen ze de festivalganger onder in een oorverdovende mix van Belgisch, Buitenlands en Betoverend talent.

Knack Focus zet voor de gelegenheid de spot op 10 days off en serveert u bij wijze van aperitief al enkele toppers. Santé!
Beats van eigen bodemGeen 10 days off zonder een rijtje Belgische beatmakers om 'U' (of Doctor) tegen te zeggen. Met andere woorden: het zou maar al te belachelijk zijn mochten onzer aller helden Dr. Lektroluv,The Subsdj's, Sound of Stereo op dag 1 de spits niét mogen afbijten. Ook house-en progressive Dj's Dimitri Andreas (dag7), Ramon Tapia (dag7 + hieronder te beluisteren), Pole Folder (dag9) en Peter Van Hoesen (dag3) - ondertussen resident in de Brusselse Fuse - doen het Gentse dancefest aan. Een klein applaus is niet misplaatst.

Big shots

10 days off haalt ook dit jaar een hele vracht buitenlandse elektronicaheads naar Gent. Stuk voor stuk DJ's die reeds bewezen hebben de unstoppable stroom van nieuw talent te kunnen weerstaan.

Zo staat Andy C (dag4) - die al tien jaar op rij verkozen is tot beste drum 'n bass-head ter wereld - er weer. Ook van de partij: de Berlijnse Goden van Tiefschwarz (dag7), de heerser van de progressive house John Digweed (dag9), de classic Kerri Chandler (dag2) en (moeten we deze nog wel introduceren?) Felix Da Housecat(dag5).

Bij deze ziet Knack Focus voornamelijk uit naar het Berlijnse Efdemin (dag3). Intelligente, experimentele elektronica die trouw blijft aan de Berlijnse roots. Ons eeuwig respect, jup!

Badass dubstepDubstep is the new drum 'n bass, zoveel is duidelijk. Het genre had ooit een obscuur imago dat alleen muzikale avonturiers en hipperds aantrok maar is inmiddels niet meer weg te slaan uit gelijk welk festival-of feestaanbod. Come the revolution !

Benga(dag6)de vaandeldrager van het dubstepgenre, komt voor het derde jaar op rij naar 10 days off. Ook naar de felgehypete dub-/2stepper Joy Orbison (overigens een eerste keer in België)wordt uitgekeken en beste lezer, put on your dancing shoes en ga het ambient-minimal-triphop-dubstepgedruis van Mount Kimbie(dag6) checken! Geen laptops en control panels, Mount Kimbie doet het live met gitaar, percussie en andere.
Slagmålsklubben

Goed voor een aparte vermelding, wegens behorend tot de categorie: ''moet je meegemaakt hebben''. Zweden die uit hun synths een heerlijk foute mix van eurodance, gameboy bleeps en electro rammen.

Om u al wat voor te bereiden op het '10 days off' feestgedruis checkt u best onderstaande video.
And...let the party begin.Meer informatie over 10 days off vindt u hier.
Elisah Vandaele

De Vooruit verwelkomt van 16 tot en met 26 juli naar jaarlijkse traditie weerom een rist helden van onze tijd. Tien nachten lang schotelt de Gentse muziektempel ons de verschillende gedaantes van de elektronische muziek voor en dompelen ze de festivalganger onder in een oorverdovende mix van Belgisch, Buitenlands en Betoverend talent. Knack Focus zet voor de gelegenheid de spot op 10 days off en serveert u bij wijze van aperitief al enkele toppers. Santé! Beats van eigen bodemGeen 10 days off zonder een rijtje Belgische beatmakers om 'U' (of Doctor) tegen te zeggen. Met andere woorden: het zou maar al te belachelijk zijn mochten onzer aller helden Dr. Lektroluv,The Subsdj's, Sound of Stereo op dag 1 de spits niét mogen afbijten. Ook house-en progressive Dj's Dimitri Andreas (dag7), Ramon Tapia (dag7 + hieronder te beluisteren), Pole Folder (dag9) en Peter Van Hoesen (dag3) - ondertussen resident in de Brusselse Fuse - doen het Gentse dancefest aan. Een klein applaus is niet misplaatst. Big shots 10 days off haalt ook dit jaar een hele vracht buitenlandse elektronicaheads naar Gent. Stuk voor stuk DJ's die reeds bewezen hebben de unstoppable stroom van nieuw talent te kunnen weerstaan. Zo staat Andy C (dag4) - die al tien jaar op rij verkozen is tot beste drum 'n bass-head ter wereld - er weer. Ook van de partij: de Berlijnse Goden van Tiefschwarz (dag7), de heerser van de progressive house John Digweed (dag9), de classic Kerri Chandler (dag2) en (moeten we deze nog wel introduceren?) Felix Da Housecat(dag5).Bij deze ziet Knack Focus voornamelijk uit naar het Berlijnse Efdemin (dag3). Intelligente, experimentele elektronica die trouw blijft aan de Berlijnse roots. Ons eeuwig respect, jup!Badass dubstepDubstep is the new drum 'n bass, zoveel is duidelijk. Het genre had ooit een obscuur imago dat alleen muzikale avonturiers en hipperds aantrok maar is inmiddels niet meer weg te slaan uit gelijk welk festival-of feestaanbod. Come the revolution !Benga(dag6)de vaandeldrager van het dubstepgenre, komt voor het derde jaar op rij naar 10 days off. Ook naar de felgehypete dub-/2stepper Joy Orbison (overigens een eerste keer in België)wordt uitgekeken en beste lezer, put on your dancing shoes en ga het ambient-minimal-triphop-dubstepgedruis van Mount Kimbie(dag6) checken! Geen laptops en control panels, Mount Kimbie doet het live met gitaar, percussie en andere.Slagmålsklubben Goed voor een aparte vermelding, wegens behorend tot de categorie: ''moet je meegemaakt hebben''. Zweden die uit hun synths een heerlijk foute mix van eurodance, gameboy bleeps en electro rammen. Om u al wat voor te bereiden op het '10 days off' feestgedruis checkt u best onderstaande video. And...let the party begin. Meer informatie over 10 days off vindt u hier. Elisah Vandaele