Soundtrack van Nick Cave voor nieuwe film 'Loin des hommes' apart uitgebracht

01/04/15 om 16:24 - Bijgewerkt op 02/04/15 om 16:43

Nick Cave heeft de soundtrack geschreven voor de nieuwe Franse film 'Loin des hommes' - met Viggo Mortensen in de hoofdrol. De filmmuziek verschijnt apart op cd en vinyl.

Soundtrack van Nick Cave voor nieuwe film 'Loin des hommes' apart uitgebracht

Shell shock Nick Cave schreef een libretto voor De Munt © Karl

Nick Cave en Warren Ellis hebben zich ontfermd over de soundtrack van 'Loin des hommes', een sfeervolle en spannende Franse 'western' met Viggo Mortensen in de hoofdrol.

De film speelt zich af tegen de achtergrond van de Algerijnse onafhankelijksheidsoorlog uit de jaren vijftig. Mortensen vertolkt de rol van een dorpsonderwijzer die zich uit plichtsbesef ontfermt over een moordenaar die hij in de dichtstbijgelegen stad - het Algerijnse Tinguit - moet afleveren op de rechtbank. Dat verloopt niet zonder slag of stoot en uiteraard groeit onderweg het wederzijdse begrip tussen de twee.

De prent benadert een bloederige brok 'grote' geschiedenis vanuit een 'klein' kikvorsperspectief, met prachtige widescreenfotografie van het Atlasgebergte en muziek op maat van het duo Cave-Ellis. 'Just by putting together two things that were created in isolation, music and film, suddenly something quite magical can happen', zegt de zanger over zijn muzikale bijdrage voor de film.

De soundtrack is binnenkort fysiek verkrijgbaar op cd en vinyl. 'Loin des hommes' komt uit op 18 mei

Lees meer over:

Onze partners