De filmmuziek van The Broken Circle Breakdown, de vierde langspeler van Felix van Groeningen, staat voor de negende opeenvolgende week op nummer één in de Vlaamse hitlijsten. De bluegrass soundtrack breekt daarmee het record van Titanic, de succesfilm van James Cameron dat in 1998 acht weken na elkaar de lijst aanvoerde.

Dat de meest verkochte cd van 2012 in België een bluegrass soundtrack is, is vrij bijzonder. Soundtracks zijn zelden een commercieel succesvol. Bovendien is bluegrass in België minder ingeburgerd bij het grote publiek dan in de buurlanden. The Broken Circle Breakdown wordt nog altijd gedraaid in de Belgische bioscopen. (DB)

De filmmuziek van The Broken Circle Breakdown, de vierde langspeler van Felix van Groeningen, staat voor de negende opeenvolgende week op nummer één in de Vlaamse hitlijsten. De bluegrass soundtrack breekt daarmee het record van Titanic, de succesfilm van James Cameron dat in 1998 acht weken na elkaar de lijst aanvoerde. Dat de meest verkochte cd van 2012 in België een bluegrass soundtrack is, is vrij bijzonder. Soundtracks zijn zelden een commercieel succesvol. Bovendien is bluegrass in België minder ingeburgerd bij het grote publiek dan in de buurlanden. The Broken Circle Breakdown wordt nog altijd gedraaid in de Belgische bioscopen. (DB)