'Live To Rise' is de eerste single van de grungepioniers sinds het nummer 'Bleed Together' uit 1997. Soundgarden hield er eind jaren negentig mee op na interne conflicten. Twee jaar geleden kondigde de groep rond Chris Cornell zijn comeback aan.

Comeback

Soundgarden bracht in 2010 al twee singles uit. 'Black Rain' en 'The Telephantasm' waren herbewerkingen van songs die de grungeband in het begin van zijn carrière schreef.

Soundtrack

'Live To Rise' is de eerste originele Soundgardensong in vijftien jaar. Cornell en co schreven het nummer voor de soundtrack van 'The Avengers'. De superheldenfilm van Joss Whedon komt op 25 april in de zalen.

Nieuw albumSoundgarden kondigde eerder aan dat ze van plan zijn om een nieuw studio-album op te nemen. Een releasedatum voor de opvolger van 'Down on the Upside' is niet bekend maar Chris Cornell liet in een interview weten dat de band het album dit jaar nog wil uitbrengen. (BW)

'Live To Rise' is de eerste single van de grungepioniers sinds het nummer 'Bleed Together' uit 1997. Soundgarden hield er eind jaren negentig mee op na interne conflicten. Twee jaar geleden kondigde de groep rond Chris Cornell zijn comeback aan.Comeback Soundgarden bracht in 2010 al twee singles uit. 'Black Rain' en 'The Telephantasm' waren herbewerkingen van songs die de grungeband in het begin van zijn carrière schreef.Soundtrack 'Live To Rise' is de eerste originele Soundgardensong in vijftien jaar. Cornell en co schreven het nummer voor de soundtrack van 'The Avengers'. De superheldenfilm van Joss Whedon komt op 25 april in de zalen. Nieuw albumSoundgarden kondigde eerder aan dat ze van plan zijn om een nieuw studio-album op te nemen. Een releasedatum voor de opvolger van 'Down on the Upside' is niet bekend maar Chris Cornell liet in een interview weten dat de band het album dit jaar nog wil uitbrengen. (BW)