"We zijn diep bedroefd om aan te kondigen dat Sharon Jones is overleden na een moedige strijd tegen pancreaskanker", zo klinkt het in de verklaring van haar vertegenwoordiger. "Ze was omringd door haar geliefden, onder meer door de Dap-Kings".

In 2013 kreeg Jones te horen dat ze pancreaskanker had. Even leek het de goede kant op te gaan maar bij de première van 'Miss Sharon Jones!', een documentaire over haar leven en werk, kondigde ze aan dat de kanker was teruggekeerd. Jones kende haar doorbraak in 2002, toen ze met The Dap-Kings het album 'Dap Dippin' with Sharon Jones and the Dap-Kings' uitbracht. In totaal bracht de groep zeven albums uit, met als meest recente 'It's a Holiday Soul Party' uit 2015.

(Belga/LP)

"We zijn diep bedroefd om aan te kondigen dat Sharon Jones is overleden na een moedige strijd tegen pancreaskanker", zo klinkt het in de verklaring van haar vertegenwoordiger. "Ze was omringd door haar geliefden, onder meer door de Dap-Kings". In 2013 kreeg Jones te horen dat ze pancreaskanker had. Even leek het de goede kant op te gaan maar bij de première van 'Miss Sharon Jones!', een documentaire over haar leven en werk, kondigde ze aan dat de kanker was teruggekeerd. Jones kende haar doorbraak in 2002, toen ze met The Dap-Kings het album 'Dap Dippin' with Sharon Jones and the Dap-Kings' uitbracht. In totaal bracht de groep zeven albums uit, met als meest recente 'It's a Holiday Soul Party' uit 2015.(Belga/LP)