De Amerikaanse soulzanger Robert 'Bobby' Rogers, mede-oprichter van The Miracles, is op 73-jarige leeftijd overleden in Detroit. De band had in 1960, samen met Smokey Robinson, een eerste grote hit te pakken: 'Shop around', meteen ook het allereerste kassucces van het bekende platenlabel Motown. De grootste hit van Smokey Robinson and the Miracles, zoals de band door het leven ging, is 'Tears of a clown' uit 1970.

Bobby Rogers was in zijn loopbaan ook actief voor andere bands. Hij schreef onder meer songs voor The Temptations en Mary Wells. In 2012 kreeg hij een plek in de prestigieuze Rock and Roll Hall of Fame.

'Alweer een soldaat uit mijn leven is gesneuveld. Hij was mijn broeder en een heel goede vriend', reageerde Smokey Robinson op het overlijden. Rogers en Robinson werden allebei geboren op dezelfde dag, 19 februari 1940, en in hetzelfde ziekenhuis in Detroit. Rogers was al een hele tijd ziek. (DB)

De Amerikaanse soulzanger Robert 'Bobby' Rogers, mede-oprichter van The Miracles, is op 73-jarige leeftijd overleden in Detroit. De band had in 1960, samen met Smokey Robinson, een eerste grote hit te pakken: 'Shop around', meteen ook het allereerste kassucces van het bekende platenlabel Motown. De grootste hit van Smokey Robinson and the Miracles, zoals de band door het leven ging, is 'Tears of a clown' uit 1970.Bobby Rogers was in zijn loopbaan ook actief voor andere bands. Hij schreef onder meer songs voor The Temptations en Mary Wells. In 2012 kreeg hij een plek in de prestigieuze Rock and Roll Hall of Fame. 'Alweer een soldaat uit mijn leven is gesneuveld. Hij was mijn broeder en een heel goede vriend', reageerde Smokey Robinson op het overlijden. Rogers en Robinson werden allebei geboren op dezelfde dag, 19 februari 1940, en in hetzelfde ziekenhuis in Detroit. Rogers was al een hele tijd ziek. (DB)