De man uit Göteborg gaf via BitTorrent een kopie van het nieuwe album van Beyoncé vrij op 8 juni 2011, terwijl de release gepland was voor 24 juni. Zijn identiteit is nog onbekend, maar er wordt verondersteld dat de Zweed in de muziekindustrie werkt.

Sony heeft nu een klacht ingediend bij de rechtbank in Göteborg omwille van verschillende redenen. Het bedrijf zou schade hebben opgelopen aan hun verkoopstrategie en inkomsten. Daarnaast werd er afbreuk gedaan aan de reputatie van de r&b-zangeres en werd de relatie tussen Beyoncé en haar platenlabel onder druk gezet.

De zangeres zelf leek niet echt onder de indruk nadat haar album vroegtijdig verspreid werd. Ondanks het feit dat ze het liever anders had gezien, zei Beyoncé na de feiten dat ze blij was met de positieve reacties van haar fans. Volgens Torrentfreak hangen er de voorlopig onbekende man echter zware boetes en zelfs een gevangenisstraf boven het hoofd.

Het is niet de eerste keer dat Sony individuen voor de rechter sleept. Vorig jaar braken twee hackers in in de muziekcatalogus van de platenmaatschappij en maakten er meer dan 50.000 bestanden, waaronder onuitgegeven werk van Michael Jackson, buit. De Britten kregen naast een werkstraf ook een voorwaardelijke gevangenisstraf. (CS)

De man uit Göteborg gaf via BitTorrent een kopie van het nieuwe album van Beyoncé vrij op 8 juni 2011, terwijl de release gepland was voor 24 juni. Zijn identiteit is nog onbekend, maar er wordt verondersteld dat de Zweed in de muziekindustrie werkt. Sony heeft nu een klacht ingediend bij de rechtbank in Göteborg omwille van verschillende redenen. Het bedrijf zou schade hebben opgelopen aan hun verkoopstrategie en inkomsten. Daarnaast werd er afbreuk gedaan aan de reputatie van de r&b-zangeres en werd de relatie tussen Beyoncé en haar platenlabel onder druk gezet. De zangeres zelf leek niet echt onder de indruk nadat haar album vroegtijdig verspreid werd. Ondanks het feit dat ze het liever anders had gezien, zei Beyoncé na de feiten dat ze blij was met de positieve reacties van haar fans. Volgens Torrentfreak hangen er de voorlopig onbekende man echter zware boetes en zelfs een gevangenisstraf boven het hoofd. Het is niet de eerste keer dat Sony individuen voor de rechter sleept. Vorig jaar braken twee hackers in in de muziekcatalogus van de platenmaatschappij en maakten er meer dan 50.000 bestanden, waaronder onuitgegeven werk van Michael Jackson, buit. De Britten kregen naast een werkstraf ook een voorwaardelijke gevangenisstraf. (CS)