'Weg met de saaie beurs op Nasdaq', moet Maurice Engelen gedacht hebben toen hij SonicAngel uit de grond stampte. Het platenlabel is dan wel op dezelfde leest geschoeid als de economische beurs, bij SonicAngel investeer je in bands, niet in bedrijven. En die formule blijkt aan te slaan.

Op SonicAngel kun je momenteel kiezen om je geld in opkomende bands als Vienna, Rodwan, Simon Sins of Jerusalem Syndrome te investeren. Op die manier kunnen zij hun plaat produceren en, zoals het een aandeelhouder betaamt, krijg jij uiteraard een deel van de koek.

De winst die gegenereerd wordt uit concerten, plaatverkoop en zelfs merchandising wordt eerlijk verdeeld onder de investeerders en daar krijg je een downloadbare versie van het album bovenop.
Even simpel als het wipen van uw eigen butt, dus. Maar ook effectief zo blijkt. In amper drie maanden kon het label al meer dan 10 artiesten helpen hun plaat op te nemen. Onder hen Axeela, Inaya en zelfs Eurosong (For Kids) sensaties Tom Dice en Bab.

Wie geïnteresseerd is om mee te bouwen aan de toekomst van jonge, talentvolle bands kan terecht op de website van SonicAngel. De Belgische muziekscène is u alvast dankbaar.

Pieter Devriese

'Weg met de saaie beurs op Nasdaq', moet Maurice Engelen gedacht hebben toen hij SonicAngel uit de grond stampte. Het platenlabel is dan wel op dezelfde leest geschoeid als de economische beurs, bij SonicAngel investeer je in bands, niet in bedrijven. En die formule blijkt aan te slaan. Op SonicAngel kun je momenteel kiezen om je geld in opkomende bands als Vienna, Rodwan, Simon Sins of Jerusalem Syndrome te investeren. Op die manier kunnen zij hun plaat produceren en, zoals het een aandeelhouder betaamt, krijg jij uiteraard een deel van de koek. De winst die gegenereerd wordt uit concerten, plaatverkoop en zelfs merchandising wordt eerlijk verdeeld onder de investeerders en daar krijg je een downloadbare versie van het album bovenop. Even simpel als het wipen van uw eigen butt, dus. Maar ook effectief zo blijkt. In amper drie maanden kon het label al meer dan 10 artiesten helpen hun plaat op te nemen. Onder hen Axeela, Inaya en zelfs Eurosong (For Kids) sensaties Tom Dice en Bab. Wie geïnteresseerd is om mee te bouwen aan de toekomst van jonge, talentvolle bands kan terecht op de website van SonicAngel. De Belgische muziekscène is u alvast dankbaar. Pieter Devriese