Vorige maand raakte al bekend dat Savages, het Britse wildewijvencombo rond frontvrouw Jehnny Beth, voor curator mag spelen op de komende editie van Sonic City.

Nu zijn ook de eerste lading namen onthuld die Beth en co. selecteerden. De meest ronkende zijn de Londense rapster Kate Tempest en de Canadese rockband SUUNS, die beiden op zaterdag 12 november van de partij zullen zijn. Zakken die dag nog af naar De Kreun: de Canadese zangeres en gewezen Caribou-sidekick Jessy Lanza en Inga Copeland, één helft van Hype Williams - niet de regisseur uiteraard, wel de Britse electroband.

Savages

Op zondag speelt Savages zelf ten dans. In hun voorprogramma staan vooral veel aanverwante artiesten: Johnny Hostile (vaste producer van de band), Kite Base (de andere groep van Savages-bassiste Ayse Hassan) en A Dead Forest Index (een duo waarmee Jehnny Beth en de haren al veelvuldig samenwerkten). Nog op de affiche: de Russische postpunkband Motorama en het nog onbekende Don Teel Curtis.

In een later stadium worden er nog vier extra bands aangekondigd voor zaterdag, en twee voor zondag. Weekendtickets en Early Birdtickets zijn reeds uitverkocht, dagtickets zijn vanaf nu te koop via www.soniccity.be.

Vorige maand raakte al bekend dat Savages, het Britse wildewijvencombo rond frontvrouw Jehnny Beth, voor curator mag spelen op de komende editie van Sonic City. Nu zijn ook de eerste lading namen onthuld die Beth en co. selecteerden. De meest ronkende zijn de Londense rapster Kate Tempest en de Canadese rockband SUUNS, die beiden op zaterdag 12 november van de partij zullen zijn. Zakken die dag nog af naar De Kreun: de Canadese zangeres en gewezen Caribou-sidekick Jessy Lanza en Inga Copeland, één helft van Hype Williams - niet de regisseur uiteraard, wel de Britse electroband.Op zondag speelt Savages zelf ten dans. In hun voorprogramma staan vooral veel aanverwante artiesten: Johnny Hostile (vaste producer van de band), Kite Base (de andere groep van Savages-bassiste Ayse Hassan) en A Dead Forest Index (een duo waarmee Jehnny Beth en de haren al veelvuldig samenwerkten). Nog op de affiche: de Russische postpunkband Motorama en het nog onbekende Don Teel Curtis. In een later stadium worden er nog vier extra bands aangekondigd voor zaterdag, en twee voor zondag. Weekendtickets en Early Birdtickets zijn reeds uitverkocht, dagtickets zijn vanaf nu te koop via www.soniccity.be.