Geoff Barrow, u welbekend als het brein achter het triphopcollectief Portishead, mag de programmatie van Sonic City invullen. In navolging van kleurrijke namen als Millionaire, Dälek, Deerhoof, Liars en Suuns werd hij aangesteld als curator van de zesde editie van het alternatieve muziekfestival.

Onder meer de dames van Savages (afgelopen Pukkelpopeditie nog goed voor een vijfsterrenconcert), de experimentele metalband OM en Dirty Beaches rond sound-engineer Alex Zhang werden naar voren geschoven en vastgelegd. Ook Vex Ruffin, Forest Swords, Thought Forms, ZZZ's, The Haxan Cloak en Adult hebben bevestigd.

Uiteraard is ook Barrow met zijn nevenproject BEAK> van de partij. Het trio combineert krautrock met dub, gelardeerd met geluidseffecten.

Sonic City vindt op 30 november en 1 december plaats in De Kreun. Voor een weekendticket betaal je 40 euro. De Early Bird tickets aan 35 euro zijn al de deur uit. (DB)

Geoff Barrow, u welbekend als het brein achter het triphopcollectief Portishead, mag de programmatie van Sonic City invullen. In navolging van kleurrijke namen als Millionaire, Dälek, Deerhoof, Liars en Suuns werd hij aangesteld als curator van de zesde editie van het alternatieve muziekfestival. Onder meer de dames van Savages (afgelopen Pukkelpopeditie nog goed voor een vijfsterrenconcert), de experimentele metalband OM en Dirty Beaches rond sound-engineer Alex Zhang werden naar voren geschoven en vastgelegd. Ook Vex Ruffin, Forest Swords, Thought Forms, ZZZ's, The Haxan Cloak en Adult hebben bevestigd. Uiteraard is ook Barrow met zijn nevenproject BEAK> van de partij. Het trio combineert krautrock met dub, gelardeerd met geluidseffecten. Sonic City vindt op 30 november en 1 december plaats in De Kreun. Voor een weekendticket betaal je 40 euro. De Early Bird tickets aan 35 euro zijn al de deur uit. (DB)