De 68-jarige Amerikaanse muzikant en songschrijver Deke Richards is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij werkte jarenlang als producer en liedjesschrijver voor het bekende Amerikaanse platenlabel Motown en had een groot aandeel in het succes van The Jackson Five. Dat meldt de redactie.be.

Deke Richards is de artiestennaam van Dennis Lussier, die betrokken was bij de eerste drie hits van The Jackson Five: 'I want you back', 'ABC' en 'The love you save'.

Hij werkte ook samen met Diana Ross & The Supremes, voor wie hij meeschreef aan 'Love child', en met Bobby Darina en Martha Reeves & The Vandals. (RDM)

De 68-jarige Amerikaanse muzikant en songschrijver Deke Richards is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij werkte jarenlang als producer en liedjesschrijver voor het bekende Amerikaanse platenlabel Motown en had een groot aandeel in het succes van The Jackson Five. Dat meldt de redactie.be. Deke Richards is de artiestennaam van Dennis Lussier, die betrokken was bij de eerste drie hits van The Jackson Five: 'I want you back', 'ABC' en 'The love you save'. Hij werkte ook samen met Diana Ross & The Supremes, voor wie hij meeschreef aan 'Love child', en met Bobby Darina en Martha Reeves & The Vandals. (RDM)