De regisseur en Gentenaar Balthazar kreeg op het podium versterking van een heel koor en ook van bekende gezichten als Stef Kamil Carlens, Lady Linn, Luc de Vos, Lieven Scheire en Katja Retsin.

Voor het podium hadden zich een paar honderd mensen verzameld, goed voor een half volgelopen Sint-Pietersplein. Het publiek, dat genoot van de herfstzon, werd opgewarmd door Luc De Vos. Het lied zelf, op de tonen van Ciao Bella, werd eerst gerepeteerd en uiteindelijk enthousiast meegezongen voor de definitieve filmopnamen. Aan het eind was er nog een bedankingsoptreden van Lady Linn.

Nic Balthazar, drijvende kracht achter het initiatief, toonde zich tevreden. "Het is dringend tijd dat we van de toekomende tijd af geraken. Het moment waarop we niet meer terug kunnen, komt immers steeds dichterbij. Als we vandaag niks doen, kan het morgen te laat zijn." Iets wat Katja Retsin maar al te graag beaamde. "De toekomst zit in mijn buik", knipoogde de zwangere presentatrice.

Dit weekend worden in ongeveer 200 gemeenten gelijkaardige initiatieven georganiseerd. De website www.singfortheclimate.com overschreed zaterdag net de kaap van de 20.000 geregistreerde enthousiastelingen die beloofden mee te komen zingen. (Belga/DB)

De regisseur en Gentenaar Balthazar kreeg op het podium versterking van een heel koor en ook van bekende gezichten als Stef Kamil Carlens, Lady Linn, Luc de Vos, Lieven Scheire en Katja Retsin. Voor het podium hadden zich een paar honderd mensen verzameld, goed voor een half volgelopen Sint-Pietersplein. Het publiek, dat genoot van de herfstzon, werd opgewarmd door Luc De Vos. Het lied zelf, op de tonen van Ciao Bella, werd eerst gerepeteerd en uiteindelijk enthousiast meegezongen voor de definitieve filmopnamen. Aan het eind was er nog een bedankingsoptreden van Lady Linn. Nic Balthazar, drijvende kracht achter het initiatief, toonde zich tevreden. "Het is dringend tijd dat we van de toekomende tijd af geraken. Het moment waarop we niet meer terug kunnen, komt immers steeds dichterbij. Als we vandaag niks doen, kan het morgen te laat zijn." Iets wat Katja Retsin maar al te graag beaamde. "De toekomst zit in mijn buik", knipoogde de zwangere presentatrice. Dit weekend worden in ongeveer 200 gemeenten gelijkaardige initiatieven georganiseerd. De website www.singfortheclimate.com overschreed zaterdag net de kaap van de 20.000 geregistreerde enthousiastelingen die beloofden mee te komen zingen. (Belga/DB)