1. Jamie XX - Far Nearer

Eindelijk gezegend met een officiële release, deze solosingle van Jamie xx. Een subtiel openbloeiend staaltje van zijn talent, opgesmukt met tedere steel drums. Soulmuziek uit een andere dimensie.

2. Blawan - Getting Me Down
Laat die zinderende beachparty's, stadfestivals en straatfeestjes maar komen, Blawan heeft de soundtrack klaar. Net als James Blake houdt hij van nineties R&B-samples, in dit geval Brandy's I Wanna Be Down.

3. Bonnie Prince Billy - There Is No God Will Oldham is in goede - lees: productieve - doen! Hij-die-meer-aliassen-heeft-dan-Puff-Daddy laat alweer een knappe single op de wereld los, en gaat als voodoocountry-apostel op wandel door New Orleans.

4. The Crystal Ark - Touch
Hoe zou de jonge Gloria Estefan klinken in de 21e eeuw? Synthesizerdruïde Gavin 'The Wizard' Russom (LCD Soundsystem, Black Meteoric Star, Delia Gonzalez) en zangeres Viva Ruiz geven het antwoord prijs.

5. Beirut - East Harlem
De nieuwe Beirut klinkt verdacht veel als hun singles van vier jaar geleden. Dat is dan goed nieuws voor fans van Zach Condon en iedereen die houdt van meeslepende zigeunerpop in een zomers americanajasje.

Jonas Boel

1. Jamie XX - Far Nearer Eindelijk gezegend met een officiële release, deze solosingle van Jamie xx. Een subtiel openbloeiend staaltje van zijn talent, opgesmukt met tedere steel drums. Soulmuziek uit een andere dimensie. 2. Blawan - Getting Me Down Laat die zinderende beachparty's, stadfestivals en straatfeestjes maar komen, Blawan heeft de soundtrack klaar. Net als James Blake houdt hij van nineties R&B-samples, in dit geval Brandy's I Wanna Be Down. 3. Bonnie Prince Billy - There Is No God Will Oldham is in goede - lees: productieve - doen! Hij-die-meer-aliassen-heeft-dan-Puff-Daddy laat alweer een knappe single op de wereld los, en gaat als voodoocountry-apostel op wandel door New Orleans. 4. The Crystal Ark - Touch Hoe zou de jonge Gloria Estefan klinken in de 21e eeuw? Synthesizerdruïde Gavin 'The Wizard' Russom (LCD Soundsystem, Black Meteoric Star, Delia Gonzalez) en zangeres Viva Ruiz geven het antwoord prijs. 5. Beirut - East Harlem De nieuwe Beirut klinkt verdacht veel als hun singles van vier jaar geleden. Dat is dan goed nieuws voor fans van Zach Condon en iedereen die houdt van meeslepende zigeunerpop in een zomers americanajasje. Jonas Boel