Zoo Kid - Out Getting Ribs
De eerste Grote Binnenkomer van 2011 is een feit. Archy Marshall, zestien jaar oud, woonachtig te Oost-London. Ging naar dezelfde school als Perfume Genius, Scott Walker en The Durutti Column en dezelfde kapper als La Roux.


Kanye West - Monster
De nieuwe single van Yeezy is een van de hoogtepunten van het sowieso niet onaardige My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Ook de clip mag er zijn: let op de gastrollen van mentor Jay-Z en vooral zotte doos Nicki Minaj.


Creep - Days
Romy Madley van The xx leent haar uniek stemgeluid aan deze single van het New Yorkse tweespan Creep. Klinkt als een in een emmer hoestsiroop gedrenkte housetrack tijdens een afterparty in de grafkelder van Bram Stoker.


Cut Copy - Take Me Over Op hun derde album Zonoscope is het nog een maandje wachten, maar de Australische elektropoppers van Cut Copy verzachten de pijn met de eerste officiële single. Goede luisteraars herkennen in de baslijn het silhouet van Fleetwood Mac.


Whitey - Count Those Freaks Waarom vertelde niemand ons dat Whitey (van het geweldige The Light At the End of the Tunnel Is a Train uit 2004) vorig jaar met Canned Laughter een nieuw album uit had? Franz Ferdinand gevangen in een lift met Django Reinhardt!

Zoo Kid - Out Getting Ribs De eerste Grote Binnenkomer van 2011 is een feit. Archy Marshall, zestien jaar oud, woonachtig te Oost-London. Ging naar dezelfde school als Perfume Genius, Scott Walker en The Durutti Column en dezelfde kapper als La Roux. Kanye West - Monster De nieuwe single van Yeezy is een van de hoogtepunten van het sowieso niet onaardige My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Ook de clip mag er zijn: let op de gastrollen van mentor Jay-Z en vooral zotte doos Nicki Minaj. Creep - Days Romy Madley van The xx leent haar uniek stemgeluid aan deze single van het New Yorkse tweespan Creep. Klinkt als een in een emmer hoestsiroop gedrenkte housetrack tijdens een afterparty in de grafkelder van Bram Stoker. Cut Copy - Take Me Over Op hun derde album Zonoscope is het nog een maandje wachten, maar de Australische elektropoppers van Cut Copy verzachten de pijn met de eerste officiële single. Goede luisteraars herkennen in de baslijn het silhouet van Fleetwood Mac. Whitey - Count Those Freaks Waarom vertelde niemand ons dat Whitey (van het geweldige The Light At the End of the Tunnel Is a Train uit 2004) vorig jaar met Canned Laughter een nieuw album uit had? Franz Ferdinand gevangen in een lift met Django Reinhardt!