De 3FM-dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren verlieten woensdag even na 21.00 uur het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem, waar de actie dit jaar plaatshad. De radiomakers zaten zes dagen in het huis en hebben in die tijd niet gegeten. Ze maakten 24 uur per dag radio.

Net als vorig jaar was er een eindsprint in de laatste paar uur van de actie. Rond 20.00 uur was er - net als in 2013 - ruim 8,6 miljoen euro gedoneerd en in de laatste drie uur kwam daar nog bijna 3,8 miljoen bij. Toen de dj's het huis al verlaten hadden, werd vanuit Haarlem nog een oproep aan het publiek gedaan om te bellen, omdat het "te rustig" was op de telefoonlijnen in het callcenter.

3FM begon in 2004 met de actie Serious Request. Toen werd ruim 900.000 euro opgehaald voor een mobiel ziekenhuis in Darfoer. Sindsdien voerde de radiozender ieder jaar actie voor een "stille ramp"

(Belga/MS)

De 3FM-dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren verlieten woensdag even na 21.00 uur het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem, waar de actie dit jaar plaatshad. De radiomakers zaten zes dagen in het huis en hebben in die tijd niet gegeten. Ze maakten 24 uur per dag radio. Net als vorig jaar was er een eindsprint in de laatste paar uur van de actie. Rond 20.00 uur was er - net als in 2013 - ruim 8,6 miljoen euro gedoneerd en in de laatste drie uur kwam daar nog bijna 3,8 miljoen bij. Toen de dj's het huis al verlaten hadden, werd vanuit Haarlem nog een oproep aan het publiek gedaan om te bellen, omdat het "te rustig" was op de telefoonlijnen in het callcenter. 3FM begon in 2004 met de actie Serious Request. Toen werd ruim 900.000 euro opgehaald voor een mobiel ziekenhuis in Darfoer. Sindsdien voerde de radiozender ieder jaar actie voor een "stille ramp"(Belga/MS)