In die nieuwste clip van Vampire Weekend, dat een uit-de-hand-gelopen Laatste Avondmaal voorstelt, zijn onder andere de Amerikaanse hiphopzangeres Santigold en een kauwgom-etende Sky Ferreira te zien. Ook Hamilton Leithauser -lid van The Walkmen, die voor de gelgenheid een Balaclava draagt- en Dirty Projectors' Dave Longstreth zijn van de partij.

Het allegaartje aan artiesten, met in het midden de centrale jezusachtige figuur die gretig met zijn iPhone bezig is, zijn in het clipje van 'Diane Young' te zien als feestbouwers en wiet-rokers, waardoor de titel van het nummer weleens zou kunnen worden geïnterpreteerd als "die young".

Op 14 mei kwam het derde album van Vampire Weekend, 'Modern Vampires of the City', uit en die klinkt een stuk toegankelijker dan hun eerder werk: meer pop, minder Afrikaanse invloeden. Vampire Weekend onstond in 2006, en bracht een jaar later haar eerste, gelijknamige debuutplaat uit. (JD)

Bekijk de clip hier.

In die nieuwste clip van Vampire Weekend, dat een uit-de-hand-gelopen Laatste Avondmaal voorstelt, zijn onder andere de Amerikaanse hiphopzangeres Santigold en een kauwgom-etende Sky Ferreira te zien. Ook Hamilton Leithauser -lid van The Walkmen, die voor de gelgenheid een Balaclava draagt- en Dirty Projectors' Dave Longstreth zijn van de partij. Het allegaartje aan artiesten, met in het midden de centrale jezusachtige figuur die gretig met zijn iPhone bezig is, zijn in het clipje van 'Diane Young' te zien als feestbouwers en wiet-rokers, waardoor de titel van het nummer weleens zou kunnen worden geïnterpreteerd als "die young". Op 14 mei kwam het derde album van Vampire Weekend, 'Modern Vampires of the City', uit en die klinkt een stuk toegankelijker dan hun eerder werk: meer pop, minder Afrikaanse invloeden. Vampire Weekend onstond in 2006, en bracht een jaar later haar eerste, gelijknamige debuutplaat uit. (JD) Bekijk de clip hier.