Ook Limburgse en andere muzikale acts die dit jaar op de weide speelden of zouden spelen zien af van hun gage om een nieuwe editie mogelijk te maken.

Normaal gezien int Sabam zo'n acht procent van het complete gagebedrag dat Pukkelpop uitbetaalt aan bands. Met dat geld betaalt Sabam de auteurs van de liedjes die door de acts op het festival worden gebracht. In die som zitten ook de werkkosten voor Sabam berekend.

Het exacte bedrag is niet bekend, maar zonder twijfel gaat het gezien het grote aantal bands om een aanzienlijke som. Na het drama op Pukkelpop heeft de auteursvereniging besloten dat geld dus niet te innen.

Sabam zal daarnaast zelf de auteurs betalen van de liedjes die vóór de storm werden gespeeld. Uit goede bron vernam de krant verder dat Sabam heeft voorgesteld aan Pukkelpop om volgend jaar voor een mogelijke nieuwe editie, eens samen te zitten om te bespreken hoe Sabam Pukkelpop daarin kan steunen. (Belga)

Ook Limburgse en andere muzikale acts die dit jaar op de weide speelden of zouden spelen zien af van hun gage om een nieuwe editie mogelijk te maken. Normaal gezien int Sabam zo'n acht procent van het complete gagebedrag dat Pukkelpop uitbetaalt aan bands. Met dat geld betaalt Sabam de auteurs van de liedjes die door de acts op het festival worden gebracht. In die som zitten ook de werkkosten voor Sabam berekend. Het exacte bedrag is niet bekend, maar zonder twijfel gaat het gezien het grote aantal bands om een aanzienlijke som. Na het drama op Pukkelpop heeft de auteursvereniging besloten dat geld dus niet te innen.Sabam zal daarnaast zelf de auteurs betalen van de liedjes die vóór de storm werden gespeeld. Uit goede bron vernam de krant verder dat Sabam heeft voorgesteld aan Pukkelpop om volgend jaar voor een mogelijke nieuwe editie, eens samen te zitten om te bespreken hoe Sabam Pukkelpop daarin kan steunen. (Belga)