Er werd weer een heel lijstje muzikale namen aan de Pukkelpopaffiche toegevoegd. Op donderdag 15 augustus zullen onder meer de Amerikaanse hiphopper Just Blaze, de New Yorkse punkrockband Parquet Courts, het Canadese Badbadnotgood, de Londense opkomende zangeres Rainy Milo en de Amerikaanse punkrockband Zebrahead Hasselt bezoeken. Daarnaast staat ook de Britse dj Rudimental, momenteel bekend van de hit 'Waiting All Night', op het podium.


Ook vrijdag 16 augustus zal een mooie muzikale omlijsting te krijgen, want de Britse folkgroep Noah and the Whale komt op die dag haar nieuwe langspeler 'Heart of Nowhere' voorstellen. En een verrassing voor Gossip Girl-fans komt er in de vorm van rockband The Pretty Reckless, die als leadzangeres de Amerikaanse actrice Taylor Momsen -Jenny Humphrey in de serie - wist te strikken.

Op de laatste dag van het festival worden de acts er ook niet slechter op. Zo zal de Amerikaans-Russische singersongwriter Regina Spektor Kiewit komen betoveren met haar melancholische pianosongs. Maar wie het liever wat harder heeft, kan terecht bij de frisse indiepop van San Cisco, de Schotse mannen van Frightened Rabbit, de indiepop van Clock Opera, de nineties industrialgroep Filter of de beste vrienden van Elbow: I Am Kloot.


Er is ook nog minder goed nieuws uit het Pukkelpopkamp. Zo hebben de Australische singersongwriter Matt Corby en de hardcoreband Emmure hun optreden geannuleerd om verder te kunnen werken aan een nieuwe -of in Corbys geval: eerste- langspeler. Ook The Child of Love en As I Lay Dying zullen niet afzakken naar Pukkelpop.
De affiche van de 28e editie van het festival is nu bijna volledig rond. De organisatie liet weten dat er binnenkort nog een nieuwe lading namen zal volgen. (JD) & (CB)

Er werd weer een heel lijstje muzikale namen aan de Pukkelpopaffiche toegevoegd. Op donderdag 15 augustus zullen onder meer de Amerikaanse hiphopper Just Blaze, de New Yorkse punkrockband Parquet Courts, het Canadese Badbadnotgood, de Londense opkomende zangeres Rainy Milo en de Amerikaanse punkrockband Zebrahead Hasselt bezoeken. Daarnaast staat ook de Britse dj Rudimental, momenteel bekend van de hit 'Waiting All Night', op het podium. Ook vrijdag 16 augustus zal een mooie muzikale omlijsting te krijgen, want de Britse folkgroep Noah and the Whale komt op die dag haar nieuwe langspeler 'Heart of Nowhere' voorstellen. En een verrassing voor Gossip Girl-fans komt er in de vorm van rockband The Pretty Reckless, die als leadzangeres de Amerikaanse actrice Taylor Momsen -Jenny Humphrey in de serie - wist te strikken. Op de laatste dag van het festival worden de acts er ook niet slechter op. Zo zal de Amerikaans-Russische singersongwriter Regina Spektor Kiewit komen betoveren met haar melancholische pianosongs. Maar wie het liever wat harder heeft, kan terecht bij de frisse indiepop van San Cisco, de Schotse mannen van Frightened Rabbit, de indiepop van Clock Opera, de nineties industrialgroep Filter of de beste vrienden van Elbow: I Am Kloot. Er is ook nog minder goed nieuws uit het Pukkelpopkamp. Zo hebben de Australische singersongwriter Matt Corby en de hardcoreband Emmure hun optreden geannuleerd om verder te kunnen werken aan een nieuwe -of in Corbys geval: eerste- langspeler. Ook The Child of Love en As I Lay Dying zullen niet afzakken naar Pukkelpop. De affiche van de 28e editie van het festival is nu bijna volledig rond. De organisatie liet weten dat er binnenkort nog een nieuwe lading namen zal volgen. (JD) & (CB)