Eliot Vassamillet gaat België vertegenwoordigen op het 64e Eurovisiesongfestival (ESC) in mei in Tel Aviv in Israël. Dat heeft de Franstalige openbare omroep RTBF dinsdag bekendgemaakt.

De 18-jarige Vassamillet uit Bergen nam eerder deel aan het zevende seizoen van The Voice Belgique, maar sneuvelde toen in de eerste liveshow. Na Roberto Bellarosa (2013), Loïc Nottet (2015) en Blanche (2017) is het al de vierde Eurovisiekandidaat op rij die de RTBF uit de Franstalige versie van The Voice van Vlaanderen plukt.

Het nummer dat Vassamillet in Tel Aviv zal vertolken, is geschreven door Pierre Dumoulin. Hij schreef ook al mee aan City Lights van Blanche. 'Toen ik Eliot bezig zag, voelde ik dat hij net dat ietsje meer heeft waar ik bij een artiest naar op zoek ben, een gevoeligheid die nodig is om emotie over te brengen', zegt Dumoulin daarover.

Vorig jaar ging Laura Groeseneken voor ons land naar het liedjescircus onder de naam Sennek. Ze overleefde de halve finale toen niet. Of Vassamillet wel het eindspel haalt, weten we op 14 mei. Twee dagen later vindt de finale plaats.

Eliot Vassamillet gaat België vertegenwoordigen op het 64e Eurovisiesongfestival (ESC) in mei in Tel Aviv in Israël. Dat heeft de Franstalige openbare omroep RTBF dinsdag bekendgemaakt. De 18-jarige Vassamillet uit Bergen nam eerder deel aan het zevende seizoen van The Voice Belgique, maar sneuvelde toen in de eerste liveshow. Na Roberto Bellarosa (2013), Loïc Nottet (2015) en Blanche (2017) is het al de vierde Eurovisiekandidaat op rij die de RTBF uit de Franstalige versie van The Voice van Vlaanderen plukt.Het nummer dat Vassamillet in Tel Aviv zal vertolken, is geschreven door Pierre Dumoulin. Hij schreef ook al mee aan City Lights van Blanche. 'Toen ik Eliot bezig zag, voelde ik dat hij net dat ietsje meer heeft waar ik bij een artiest naar op zoek ben, een gevoeligheid die nodig is om emotie over te brengen', zegt Dumoulin daarover.Vorig jaar ging Laura Groeseneken voor ons land naar het liedjescircus onder de naam Sennek. Ze overleefde de halve finale toen niet. Of Vassamillet wel het eindspel haalt, weten we op 14 mei. Twee dagen later vindt de finale plaats.