De wereldsterren van boyband One Direction vielen in de categorie "beste Britse groep" naast de prijzen, bleek tijdens de uitzending van de Brit Awards, de belangrijkste Britse prijzen in de sector populaire muziek. Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page die de prijs reikte de prijs uit aan de duidelijk verraste muzikanten van Royal Blood.

"Voor iedereen hier is het vermoedelijk nog verrassender, omdat jullie ons misschien zelfs helemaal niet kennen", zei gitarist Mike Kerr. In 2014 verscheen het debuutalbum "Royal Blood" met singles "Come on over" en "Figure it out".

Mike Kerr en Ben Thatcher (links) van rockband Royal Blood, REUTERS
Mike Kerr en Ben Thatcher (links) van rockband Royal Blood © REUTERS

Singer-songwriter Ed Sheeran kreeg de prijs voor beste Britse soloartiest. In dezelfde categorie was onder meer viervoudig Grammy-winnaar Sam Smith genomineerd, die een Brit Award kreeg als grootste Brits internationaal succes.

Paloma Faith was de beste vrouwelijke Britse artieste. Ze had tranen in de ogen bij het in ontvangst nemen van haar prijs, die ze opdroeg aan "alle underdogs". Ook in 2011 en 2013 was ze al genomineerd, maar toen ging ze telkens met lege handen naar huis.

Madonna trad aan het einde de Brit Awards op. Toen ze haar nieuwe single "Living for love" zong, maakte ze op het moment dat dansers haar cape moesten uittrekken een onfortuinlijke val van enkele trappen. Volgens het Britse muziekmagazine NME liet Madonna achteraf weten dat ze het goed stelt.

(Belga/RR)

De wereldsterren van boyband One Direction vielen in de categorie "beste Britse groep" naast de prijzen, bleek tijdens de uitzending van de Brit Awards, de belangrijkste Britse prijzen in de sector populaire muziek. Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page die de prijs reikte de prijs uit aan de duidelijk verraste muzikanten van Royal Blood. "Voor iedereen hier is het vermoedelijk nog verrassender, omdat jullie ons misschien zelfs helemaal niet kennen", zei gitarist Mike Kerr. In 2014 verscheen het debuutalbum "Royal Blood" met singles "Come on over" en "Figure it out". Singer-songwriter Ed Sheeran kreeg de prijs voor beste Britse soloartiest. In dezelfde categorie was onder meer viervoudig Grammy-winnaar Sam Smith genomineerd, die een Brit Award kreeg als grootste Brits internationaal succes. Paloma Faith was de beste vrouwelijke Britse artieste. Ze had tranen in de ogen bij het in ontvangst nemen van haar prijs, die ze opdroeg aan "alle underdogs". Ook in 2011 en 2013 was ze al genomineerd, maar toen ging ze telkens met lege handen naar huis. Madonna trad aan het einde de Brit Awards op. Toen ze haar nieuwe single "Living for love" zong, maakte ze op het moment dat dansers haar cape moesten uittrekken een onfortuinlijke val van enkele trappen. Volgens het Britse muziekmagazine NME liet Madonna achteraf weten dat ze het goed stelt.(Belga/RR)