GoodPlanet neemt het hele jaar door initiatieven om meer duurzaamheid te promoten. Met workshops in scholen, tentoonstellingen en andere projecten wordt gewerkt rond meer bewustzijn voor natuur, dieren en menselijke gelijkheid. Roos Van Acker is ambassadrice van de organisatie en steunde donderdag enkele initiatieven tijdens het muziekfestival Pukkelpop.

Van Acker ging onder meer op de campings afvalzakken uitdelen om de lege blikjes en bekertjes gesorteerd in te zamelen. "Een succes", aldus de presentatrice, "want het recyclagepunt heeft heel wat volle zakken in ontvangst mogen nemen. Dat de festivalgangers hiervoor drankbonnen in ruil krijgen, speelt natuurlijk ook mee."

Een 50-tal vrijwilligers helpt met de sensibiliseringscampagne. De respons is volgens de organisatie veel groter dan vorig jaar. (Belga)

GoodPlanet neemt het hele jaar door initiatieven om meer duurzaamheid te promoten. Met workshops in scholen, tentoonstellingen en andere projecten wordt gewerkt rond meer bewustzijn voor natuur, dieren en menselijke gelijkheid. Roos Van Acker is ambassadrice van de organisatie en steunde donderdag enkele initiatieven tijdens het muziekfestival Pukkelpop. Van Acker ging onder meer op de campings afvalzakken uitdelen om de lege blikjes en bekertjes gesorteerd in te zamelen. "Een succes", aldus de presentatrice, "want het recyclagepunt heeft heel wat volle zakken in ontvangst mogen nemen. Dat de festivalgangers hiervoor drankbonnen in ruil krijgen, speelt natuurlijk ook mee." Een 50-tal vrijwilligers helpt met de sensibiliseringscampagne. De respons is volgens de organisatie veel groter dan vorig jaar. (Belga)