Kleine en middelgrote festivals moeten vaker vechten om te overleven. Ook Rock Herk dreigt kopje onder te gaan. 'In tegenstelling tot de grote festivals kunnen de stijgende kosten hier niet altijd gecompenseerd worden met stijgende inkomsten,' valt te lezen op hun officiële website.

Rock Herk, dat gratis te betreden was tot 2011, gaf in 2013 al een nieuwe, kleinschalige invulling aan hun festival. Deze insteek kon de toekomst van Rock Herk echter niet verzekeren. Daarom publiceerden ze op donderdag de brief 'Te koop: oudste alternatieve muziekfestival van het land.'

De organisatie wil er niet de brui aan geven, maar ziet niet in hoe Rock Herk verder kan bestaan zonder steun van buitenaf. Ze sluiten hun brief dan ook af met de volgende oproep: 'Via deze weg doet de organisatie een warme oproep naar investeerders, collega organisatoren, overnemers en creatieve geesten om van zich te laten horen, en samen werk te maken van een financieel gezonde toekomst en een eigen plek in het festivallandschap voor Rock Herk.' (LP)

Kleine en middelgrote festivals moeten vaker vechten om te overleven. Ook Rock Herk dreigt kopje onder te gaan. 'In tegenstelling tot de grote festivals kunnen de stijgende kosten hier niet altijd gecompenseerd worden met stijgende inkomsten,' valt te lezen op hun officiële website. Rock Herk, dat gratis te betreden was tot 2011, gaf in 2013 al een nieuwe, kleinschalige invulling aan hun festival. Deze insteek kon de toekomst van Rock Herk echter niet verzekeren. Daarom publiceerden ze op donderdag de brief 'Te koop: oudste alternatieve muziekfestival van het land.' De organisatie wil er niet de brui aan geven, maar ziet niet in hoe Rock Herk verder kan bestaan zonder steun van buitenaf. Ze sluiten hun brief dan ook af met de volgende oproep: 'Via deze weg doet de organisatie een warme oproep naar investeerders, collega organisatoren, overnemers en creatieve geesten om van zich te laten horen, en samen werk te maken van een financieel gezonde toekomst en een eigen plek in het festivallandschap voor Rock Herk.' (LP)