Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, en Anni-Frid Lyngstad zullen elkaar terugvinden om met muziekmogul Simon Fuller aan een project te werken. Het gaat om een "baanbrekende onderneming waarbij het allerlaatste in digitale en virtuele realiteit technologie wordt aangewend", zei de man die één van de managers van de meidengroep Spice Girls is geweest. Veel details zijn nog niet bekend, zij het dat de groep zou proberen "de authenticiteit en integriteit van de originele visie van de band te behouden".

"Wij zijn geïnspireerd door de grenzeloze mogelijkheden van wat de toekomst inhoudt en wij stellen het op prijs deel uit te maken van het scheppen van iets nieuws en dramatisch. Een tijdmachine die de essentie van wat wij waren en wat we zijn omspant", zegt Benny Andersen. In juni speelde de groep voor het eerst sinds 1982 weer samen.

In de jaren zeventig en tachtig was Abba een heuse hitmachine, met liedjes als "Waterloo" (waarmee het kwartet een editie van het Eurovisieongfestival won), "Mamma Mia", "Dancing Queen", "The Winner Takes it All", "Knowing Me, Knowing You", "Super Trouper", "Money Money Money", "Fernando", "SOS", "Gimme! Gimme! Gimme!", "Ring Ring", "I Do I Do, I Do I Do", "The Name of the Game", "Chiquitita", "Voulez-Vous", en "I Have a Dream".

Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, en Anni-Frid Lyngstad zullen elkaar terugvinden om met muziekmogul Simon Fuller aan een project te werken. Het gaat om een "baanbrekende onderneming waarbij het allerlaatste in digitale en virtuele realiteit technologie wordt aangewend", zei de man die één van de managers van de meidengroep Spice Girls is geweest. Veel details zijn nog niet bekend, zij het dat de groep zou proberen "de authenticiteit en integriteit van de originele visie van de band te behouden". "Wij zijn geïnspireerd door de grenzeloze mogelijkheden van wat de toekomst inhoudt en wij stellen het op prijs deel uit te maken van het scheppen van iets nieuws en dramatisch. Een tijdmachine die de essentie van wat wij waren en wat we zijn omspant", zegt Benny Andersen. In juni speelde de groep voor het eerst sinds 1982 weer samen. In de jaren zeventig en tachtig was Abba een heuse hitmachine, met liedjes als "Waterloo" (waarmee het kwartet een editie van het Eurovisieongfestival won), "Mamma Mia", "Dancing Queen", "The Winner Takes it All", "Knowing Me, Knowing You", "Super Trouper", "Money Money Money", "Fernando", "SOS", "Gimme! Gimme! Gimme!", "Ring Ring", "I Do I Do, I Do I Do", "The Name of the Game", "Chiquitita", "Voulez-Vous", en "I Have a Dream".