Dinsdag konden vijfhonderd fans een glimp opvangen van het nieuwe Foo Fighters-album, dat volgend jaar verschijnt. Tijdens een verrassingsconcert in Tarzana, Californië speelden Dave Grohl en co namelijk een handvol nieuwe songs, waaronder 'Dear Rosemary', 'White Limo' en 'Back and Forth'.

Maar dé grote verrassing van de avond was een podiumreünie van de overblijvende Nirvana-leden: Grohl, bassist Krist Novoselic en tourgitarist Pat Smear. Het drietal speelde het Nirvana-nummer 'Marigold', een B-kant van 'Heart Shaped Box' waarop Grohl de vocalen voor zijn rekening neemt.

Op de Foo Fighters-dvd 'Skin and Bones' uit 2006 stond onderstaande live-uitvoering van 'Marigold':

Op de te verschijnen Foo Fighters-plaat is overigens ook een gastrol weggelegd voor Krist Novoselic. Hij duikt op in één nummer. Het album werd bovendien volledig in goede banen geleid door Butch Vig, producer van ... 'Nevermind'.

Michael Ilegems

Dinsdag konden vijfhonderd fans een glimp opvangen van het nieuwe Foo Fighters-album, dat volgend jaar verschijnt. Tijdens een verrassingsconcert in Tarzana, Californië speelden Dave Grohl en co namelijk een handvol nieuwe songs, waaronder 'Dear Rosemary', 'White Limo' en 'Back and Forth'. Maar dé grote verrassing van de avond was een podiumreünie van de overblijvende Nirvana-leden: Grohl, bassist Krist Novoselic en tourgitarist Pat Smear. Het drietal speelde het Nirvana-nummer 'Marigold', een B-kant van 'Heart Shaped Box' waarop Grohl de vocalen voor zijn rekening neemt. Op de Foo Fighters-dvd 'Skin and Bones' uit 2006 stond onderstaande live-uitvoering van 'Marigold': Op de te verschijnen Foo Fighters-plaat is overigens ook een gastrol weggelegd voor Krist Novoselic. Hij duikt op in één nummer. Het album werd bovendien volledig in goede banen geleid door Butch Vig, producer van ... 'Nevermind'. Michael Ilegems