Absolute topdag was zaterdag, met 55.000 bezoekers. Het vorige record dateert van 2009, toen 135.000 hardrock- en metalliefhebbers afgezakt kwamen naar Dessel.

Met 75 groepen en vier podia is Graspop Metal Meeting een van de grootste metalfestivals van Europa. Vrijdag warmden vooral de Deense formatie Volbeat en de Amerikanen van Korn het publiek op. Headliner waren de Scorpions.

Zaterdag begon met het nieuws over het afhaken van Ozzy Osbourne, die met een keelontsteking kampt. Ozzy werd vervangen door de Belgen van Channel Zero. Headliner werd Judas Priest, die een twee uur durende show ten beste gaf. Afsluiter zondag was Slipknot. (Belga)

Absolute topdag was zaterdag, met 55.000 bezoekers. Het vorige record dateert van 2009, toen 135.000 hardrock- en metalliefhebbers afgezakt kwamen naar Dessel. Met 75 groepen en vier podia is Graspop Metal Meeting een van de grootste metalfestivals van Europa. Vrijdag warmden vooral de Deense formatie Volbeat en de Amerikanen van Korn het publiek op. Headliner waren de Scorpions. Zaterdag begon met het nieuws over het afhaken van Ozzy Osbourne, die met een keelontsteking kampt. Ozzy werd vervangen door de Belgen van Channel Zero. Headliner werd Judas Priest, die een twee uur durende show ten beste gaf. Afsluiter zondag was Slipknot. (Belga)