Enerzijds zat het eraan te komen dat Record Store Day, in navolging van alle concerten de volgende weken, zou verplaatst worden, anderzijds komt de beslissing vrij vroeg: RSD 2020 zou normaal gezien op 18 april plaatsvinden, terwijl de concertzalen over de evenementen in april nog een slag om de arm houden.

Maar de organisatie van de vinylhoogmis wil natuurlijk geen risico nemen. 'Als goede burgers willen we dat iedereen zich veilig, gezond en comfortabel voelt op ons feestje', staat te lezen op de Twitterpagina van Record Store Day.

Record Store Day vindt elk jaar plaats in platenwinkels over de hele wereld. De feestdag gaat ook altijd gepaard met speciale vinylreleases. Op de lijst van dit jaar staan onder meer een uitgave van Zjef Vanuytsel De zotte morgen, een box met de eerste vier singles van Gorki, een heruitgave van het debuutalbum van Isbells en een ep van Tessa Dixson. Naast de Belgische bijdragen staan er ook speciale platen in de steigers van onder anderen Black Sabbath, David Bowie, Charli XCX, Fleetwood Mac en The Rolling Stones.

Enerzijds zat het eraan te komen dat Record Store Day, in navolging van alle concerten de volgende weken, zou verplaatst worden, anderzijds komt de beslissing vrij vroeg: RSD 2020 zou normaal gezien op 18 april plaatsvinden, terwijl de concertzalen over de evenementen in april nog een slag om de arm houden. Maar de organisatie van de vinylhoogmis wil natuurlijk geen risico nemen. 'Als goede burgers willen we dat iedereen zich veilig, gezond en comfortabel voelt op ons feestje', staat te lezen op de Twitterpagina van Record Store Day.Record Store Day vindt elk jaar plaats in platenwinkels over de hele wereld. De feestdag gaat ook altijd gepaard met speciale vinylreleases. Op de lijst van dit jaar staan onder meer een uitgave van Zjef Vanuytsel De zotte morgen, een box met de eerste vier singles van Gorki, een heruitgave van het debuutalbum van Isbells en een ep van Tessa Dixson. Naast de Belgische bijdragen staan er ook speciale platen in de steigers van onder anderen Black Sabbath, David Bowie, Charli XCX, Fleetwood Mac en The Rolling Stones.