Waka Flocka Flame, geboren als Juaquin James Malphurs, maakte het nieuws bekend via een videoboodschap voor de website van het muziekblad Rolling Stone. De rapper uit Atlanta verwierf faam met hits als 'Oh Let's do it', 'Hard in da Paint' en 'No Hands'. In 2012 tweette hij: "I'm dead ass running for president in 2016". Geen loze woorden dus.

De artiest pakt uit met enkele opmerkelijke programmapunten. Zijn meest belangrijke initiatief is het legaliseren van marihuana. Verder wil hij honden bannen uit restaurants en zullen mensen met grote voeten verplicht zijn het openbaar vervoer te nemen. Waka Flocka zegt dat hij zich ook wil inzetten voor de educatie van jongeren. Zij moeten meer praktische vaardigheden opdoen, waaronder het memoriseren van al Waka Flocka Flames songteksten. Aan vrouwen besteedt hij minder aandacht. Die hebben, volgens hem,al alle rechten die ze nodig hebben. De artiest wil ook af van de traditionele klederdracht in het Witte Huis. Als president zal hij verschijnen in een marcelleke en teenslippers.

Op de sociale mediasite twitter verscheen onder de hashtag #WakaForPresident een storm aan reacties. Vele Amerikanen dachten dat de rapper een grapje maakte, maar Waka Flocka zegt dat hij "superserieus" is. Gisteren zocht hij de straten van New York op om campagne te voeren.

Er is slechts een probleem. Wie zich kandidaat wil stellen voor het presidentschap, moet minstens 35 jaar oud zijn. Wacka Flocka Flame is, jammer genoeg, pas 28.

Video van zijn officiële aankondiging als presidentskandidaat:

Video van zijn campagnevoering:

Waka Flocka Flame, geboren als Juaquin James Malphurs, maakte het nieuws bekend via een videoboodschap voor de website van het muziekblad Rolling Stone. De rapper uit Atlanta verwierf faam met hits als 'Oh Let's do it', 'Hard in da Paint' en 'No Hands'. In 2012 tweette hij: "I'm dead ass running for president in 2016". Geen loze woorden dus.De artiest pakt uit met enkele opmerkelijke programmapunten. Zijn meest belangrijke initiatief is het legaliseren van marihuana. Verder wil hij honden bannen uit restaurants en zullen mensen met grote voeten verplicht zijn het openbaar vervoer te nemen. Waka Flocka zegt dat hij zich ook wil inzetten voor de educatie van jongeren. Zij moeten meer praktische vaardigheden opdoen, waaronder het memoriseren van al Waka Flocka Flames songteksten. Aan vrouwen besteedt hij minder aandacht. Die hebben, volgens hem,al alle rechten die ze nodig hebben. De artiest wil ook af van de traditionele klederdracht in het Witte Huis. Als president zal hij verschijnen in een marcelleke en teenslippers.Op de sociale mediasite twitter verscheen onder de hashtag #WakaForPresident een storm aan reacties. Vele Amerikanen dachten dat de rapper een grapje maakte, maar Waka Flocka zegt dat hij "superserieus" is. Gisteren zocht hij de straten van New York op om campagne te voeren. Er is slechts een probleem. Wie zich kandidaat wil stellen voor het presidentschap, moet minstens 35 jaar oud zijn. Wacka Flocka Flame is, jammer genoeg, pas 28.Video van zijn officiële aankondiging als presidentskandidaat:Video van zijn campagnevoering: